27.5 C
Almyros
12 Οκτωβρίου 2024 16:29
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΔελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία” για το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού...

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία” για το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού της 11.10.2024

Πρόφαση η συζήτηση για τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από τον κ. Εσερίδη προκειμένου να κάνει ευθεία επίθεση στην αντιπολίτευση και να συκοφαντήσει για χιλιοστή φορά τον Επικεφαλή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας.

                Καμία ουσιαστική λύση δεν δόθηκε στο πρόβλημα των δημοτών που δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί τους, αντιθέτως υπέμειναν με τις ώρες ένα Δήμαρχο που αντί να μιλήσει για το 2024 επαναλαμβανόταν διασπείροντας συκοφαντίες και ψεύδη για το 2011…

Δεσμεύσεις Τραπεζικών Λογαριασμών Δημοτών με εντολή Δημάρχου, Εξαργύρωση Ψήφων με Χρήματα του Δήμου ύψους 360.000,00€, Συκοφαντίες και ψεύδη μιας Δημοτικής Αρχής που θεωρεί εαυτώ ανώτερη και από τη Δικαιοσύνη…Αυτή είναι η πραγματικότητα του 2024 που διακαώς προσπαθεί να κρύψει και να μας φιμώσει ο Δήμαρχος Αλμυρού.

                Η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού της 11ης Οκτωβρίου 2024 αναδεικνύει την πλήρη απαξίωση του θεσμού από τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Αλμυρού εργαλειοποιεί το μεγαλύτερο δημοκρατικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης για να φτιάξει την προσωπική του “αρένα”.

                Ενοχλούμενος από την Αντιπολίτευση που Ασκείται Σύννομα, επαναλαμβάνεται, δημιουργεί μεγαλεπήβολους τίτλους, επιτίθεται προσωπικά. Ελλείποντος του ουσιαστικού λόγου και των επιχειρημάτων, το κενό καλύπτεται από το επιτηδευμένο χάος που δημιουργεί. 

                Σε κάθε αντιπολιτευτική δήλωση, οι επιθέσεις του Δημάρχου ντύνονται με το προσωπικό του ύφος, μένος και πάθος. Μιλάμε για το 2024 και η Δημοτική Αρχή επιχειρηματολογεί με όρους 2011. Προκειμένου να καλύψει όμως το σήμερα, την κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου για την εξαργύρωση των ψήφων του που μόλις σε 10 μήνες έχει προβεί σε συνεχείς απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν το εκατομμύριο, σε μεγαλεπήβολες και αποτυχημένες εκδηλώσεις χιλιάδων ευρώ, σε εξαργύρωση ψήφων 360.000,00€ κ.α., προκειμένου να φιμώσει και την αντιπολίτευση, με κάθε τρόπο ανασύρει το παρελθόν, διαβάζει απολογίες κατηγορουμένων δημόσια και φθάνει στο σημείο να μέμψει και τις Δικαστικές Αρχές…και εκεί θα βάλει τάξη ο Δήμαρχος Αλμυρού…

                Για τις δικές μου πράξεις και παραλείψεις ως Δήμαρχος, κρίθηκα από τους δημότες, ενώ στις προσωπικές επιθέσεις του Δημήτρη Εσερίδη, στο ανήλεο κυνηγητό του και στις συκοφαντίες οι Αρχές έχουν αποφανθεί με οριστικές αθωωτικές αποφάσεις. Επιφυλάσσομαι για τα εν γνώση του ψεύδη που αναπαρήγαγε. 

                Έχει το θράσος να συγκρίνει τις νόμιμες προσλήψεις που διενεργήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με τις ανταλλαγές των ψήφων του, που για 8 μόλις μήνες κοστίζουν στο Δήμο Αλμυρού 360.000,00€. Με κατηγόρησε ως υπαίτιο της παύσης της Προγραμματικής Σύμβασης με Αναπτυξιακό Οργανισμό για την πρόσληψη 28 ατόμων.

                Η Προγραμματική επεστράφη για λόγους έλλειψης νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, χωρίς προηγούμενη δική μας παρέμβαση. Η ένστασή μου ακολούθησε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αφού είχα πολλές φορές προειδοποιήσει. Αν ήταν νόμιμη αυτή η σύμβαση θα συναντούσε σκοπέλους; Αυτός είναι ο νόμος. Δεν μπορεί όμως να τον σεβαστεί. Αφού η ένστασή μας πήγε στο «καλάθι των αχρήστων» όπως είπε, γιατί δεν επαναπροσλαμβάνονται τα άτομα; Τα άτομα που μόνος του είπε ότι δεν τα επέλεξε με κριτήριο τα προσόντα τους αλλά προσέλαβε όποιον βρήκε μπροστά του! Λόγια Δημάρχου το έτος 2024..Βέβαια για αρκετούς από αυτούς δεν ήταν οι πρώτοι τυχόντες αλλά υποψήφιοι παρατάξεων…

                Στην περίπτωση των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, κρύφτηκε, για ακόμη μία φορά, πίσω από την Υπηρεσία την οποία υποχρέωσε σε ανακοίνωση. Στο σημερινό συμβούλιο, τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή και λύση στο πρόβλημα των δημοτών δεν βρήκε διότι όπως καθοδήγησε τα πράγματα, δεν υπάρχει.

                Υποτίμηση της νοημοσύνης όλων των δημοτών με επιχείρημα συμμόρφωσης όσων παραβαίνουν τη νομοθεσία. Τι έχει να πει για την προσωπική του οικονομική κακοδιαχείριση;

                Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή το ύψος των οφειλών προς τους δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) σε όλη την Ελλάδα αγγίζει τα 3,6 δισ. ευρώ.

                Μόνο όμως στον Δήμο Αλμυρού ο Δήμαρχος της πόλης δημιουργεί τίτλους εφημερίδων για μεγαλοοφειλέτες και σκευωρίες. 

                Μόνο στον Δήμο Αλμυρού έγιναν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. 

                Ψεύδη, Αποπροσανατολισμός, Λαϊκά Δικαστήρια και Ανθρωποφαγία είναι τα χαρακτηριστικά της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην Αντιπολίτευση, τον ρόλο της οποίας δεν μπορεί να ανεχθεί και

απέναντι στην κοινωνία που την εμποτίζει με μίσος, διχασμό (οι καλοπληρωτές και οι κακοπληρωτές, οι καλοί και οι κακοί, οι ψηφοφόροι και οι μη…..).

                Αποτίμηση του σημερινού συμβουλίου: Το μόνο θέμα που απασχολούσε τους δημότες, οι δεσμεύσεις λογαριασμών, δεν επιλύθηκε. Το θέμα χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά ώστε να εκδικηθεί την αντιπολίτευση με προσωπικές επιθέσεις από 2011… Το παρελθόν ήρθε ξανά στο προσκήνιο για να κρύψει την ζοφερή πραγματικότητα της Δημοτικής Αρχής, ενώ αναμένονται απαντήσεις για τις αιτίες που μηχανήματα του Δήμου στη θητεία του κ. Εσερίδη βρισκόντουσαν σε ιδιωτική επιχείρηση…

                Η Αντιπολίτευση δεν θα φιμωθεί και δεν θα τρομοκρατηθεί από τους εκφοβισμούς σας κ. Εσερίδη γιατί δεν είχε και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που ανακυκλώνετε διαρκώς. Αντιθέτως θα είμαστε παρόντες και θα εκφραζόμαστε με ελευθερία λόγου, όπως η Δημοκρατία επιβάλλει.

Ευάγγελος Χατζηκυριακός

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Αλμυρού

Δημοτική Πρωτοβουλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο