27.5 C
Almyros
12 Οκτωβρίου 2024 18:31
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΗ 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα

Η 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα

Άρχισε η 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα.

Σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Τρούφας στο δάσος από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλάκια της ομάδας Truffle Hunting των Μετεώρων.

Αφού οι “μικροί βοηθοί” ανακαλύψουν τις τρούφες, η ομάδα τις συγκεντρώνει και τις καθαρίζει, καθώς πρόκειται να αποτελέσουν το βασικό συστατικό της τρουφομακαρονάδας που θα μαγειρευτεί αμέσως μετά μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με τον καταξιωμένο σεφ, κ. Λευτέρη Λαζάρου, η γιορτή προσφέρει μία εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, με πενήντα σεφ να μαγειρεύουν 60.000 μερίδες με τρουφομανιταροεδέσματα, ενώ, όπως είπε, η τρούφα είναι ένα πολύ ακριβό και πολύ έντονο στη γεύση έδεσμα που πρέπει στη μαγειρική να χρησιμοποιείται με φειδώ, καθώς σε μεγάλη ποσότητα, αντί να απογειώσει τη γεύση, μπορεί να την καταστρέψει.

Ο κ. Νίκος Πάλλας, Πρόεδρος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων, αναφέρθηκε στο κυνήγι της τρούφας που, όπως τόνισε, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ως μία βιωματική δράση.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Τη Γιορτή διοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων, ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο