23.7 C
Almyros
15 Οκτωβρίου 2024 14:19
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑνακύκλωση: Ενα νέο (και) πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι

Ανακύκλωση: Ενα νέο (και) πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι

Η Paboco της Δανίας (ακρωνύμιο των λέξεων PAper BOttle COmpany) και η Blue Ocean Closures της Σουηδίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο χάρτινο μπουκάλι και καπάκι από ίνες στον κόσμο.

Ο νέος σχεδιασμός της Paboco διαθέτει χάρτινο βιδωτό λαιμό και χρησιμοποιεί ένα πολύ λεπτό φράγμα πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) – τόσο λεπτό μάλιστα, ώστε το μπουκάλι να μπορεί να ανακυκλωθεί ως χάρτινη συσκευασία.

COP29: Γιατί τα αφεντικά χρηματοοικονομικών κολοσσών «σνομπάρουν» τη φετινή διοργάνωση για το κλίμα

Το καπάκι του Blue Ocean Closure είναι κατασκευασμένο από ίνες κυτταρίνης που πιέζονται σε ξηρό κενό.

Το συνδυασμένο μπουκάλι/καπάκι είναι ανθεκτικό, ασφαλές για τρόφιμα, προέρχεται από δάση με αειφόρο διαχείριση και αποτελεί ιδανικό δοχείο για στερεά, βιταμίνες και χάπια.

Μαζί με το καπάκι, η συσκευασία έχει συνολικό βάρος μικρότερο από 16 γραμμάρια, με το φράγμα HDPE να ζυγίζει κάτω από 2 γραμμάρια.

Το μπουκάλι έχει εισέλθει σε πλήρη παραγωγή και αναμένεται να φτάσει στους καταναλωτές στις αρχές του 2025.

Από το 2021, η Paboco δοκιμάζει τα προϊόντα της σε συνεργασία με τις Absolut, Carlsberg, CocaCola, L’Oréal και Procter & Gamble.

Ο στόχος  για το 2025

Η Paboco ξεκίνησε τον Φεβρουάριο την πλήρη παραγωγή των φιαλών της με βάση τις ίνες στο εργοστάσιό της στη Δανία, με στόχο να παράγει πάνω από 20 εκατομμύρια φιάλες μέχρι το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η λύση αποτελείται κατά 85% από χαρτί, ενώ το υπόλοιπο 15% αποτελείται από φράγμα HDPE ωστόσο, τα ακριβή ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με το σχήμα της φιάλης και την προβλεπόμενη εφαρμογή.

Τον Απρίλιο, η Blue Ocean Closures λάνσαρε εμπορικά το βιδωτό πώμα με βάση τις ίνες σε συνεργασία με τον σουηδικό πάροχο συμπληρωμάτων διατροφής Great Earth.  Σε κάθε περιπτωση, οι δυο σκανδιναβικές εταιρείες άνοιξαν το δρόμο και πλέον, οι βιομηχανιες και οι πρωτοι «καταναλωτές» ελπίζουν ότι η λύση θα αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα υπάρχοντα πλαστικά βιδωτά καπάκια.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο