15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 09:26
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο των ανθρώπων

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο των ανθρώπων

«Τρία χρόνια πριν στην ίδια περιοχή που σήμερα γίνεται η εκδήλωση, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες επιδίωκαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος- κυρίως στις Καστανιές η περιοχή είχε μετατραπεί σχεδόν σε περίο μάχης. Αυτό που ζήσαμε ήταν η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία φάση μιας μορφής υβριδικού πολέμου που ξεκινούσε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αυτή τη μάχη την κέρδισε, ανέτρεψε τα σχέδια όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο των ανθρώπων. Τρεις μέρες αφότου ξέσπασε η κρίση κάλεσε όλη την ηγεσία της Ευρώπης, και τότε στην πράξη και όχι στα λόγια τα σύνορά μας έγιναν και σύνορα της Ευρώπης», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Έβρο, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα του Έβρου.

Ανάμεσα σε άλλα, πρόσθεσε:

«Το νέο τμήμα του τεχνητού εμποδίου του Εβρου, θα προσθέσει 35 ακόμη χλμ από τους Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά. Οι συνοριοφύλακες θα αυξηθούν κατά 250

(…) Θέλω να τονίσω την ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών να σταματήσει, και να σταματήσει και από τη γειτονική χώρα (…)».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο