17.3 C
Almyros
9 Οκτωβρίου 2024 01:27
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Αντιπαράθεση αν φταίει το Brexit για τις ουρές στα σύνορα με...

Βρετανία: Αντιπαράθεση αν φταίει το Brexit για τις ουρές στα σύνορα με την Γαλλία

Η αντιπαράθεση στη Βρετανία συνεχίζεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο χάους στο Ντόβερ, κατά την έξοδο των εκδρομέων για το Καθολικό Πάσχα.

Χιλιάδες επιβάτες ακινητοποιήθηκαν από την Παρασκευή (31/3) στην έναρξη της πασχαλινής απόδρασης, με κάποιους να «κολλήσανε» σε ουρές για τα τρένα στο Ντόβερ, έως και 18 ώρες.

Η κατάσταση κηρύχθηκε κρίσιμη από τις Αρχές με τις καθυστερήσεις να συνεχίζονται όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι επηρέασαν και τα δρομολόγια των πορθμείων στη Μάγχη.

Η αντιπολίτευση αλλά και ταξιδιωτικοί πράκτορες απέδωσαν τις πολύωρες καθυστερήσεις στις συνέπειες του Brexit, καθώς από τότε που η Βρετανία έφυγε από την ΕΕ, κάθε διαβατήριο πρέπει να ελεγχθεί και να σφραγιστεί.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν αρνήθηκε πως ισχύει αυτή την αιτία, ενώ βουλευτές των Τόρις επέμειναν ότι οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στις κακές καιρικές συνθήκες, όχι το Brexit.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού αναγνώρισε την καθυστέρηση λόγω ελέγχου των διαβατηρίων και είπε ότι λαμβάνονται μέτρα για την κορύφωση της εξόδου που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να υπολογίζουν περισσότερο χρόνο για το ταξίδι του.

Ανταπόκριση – Επιμέλεια: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο