19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 01:18
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει αυξημένη κίνηση

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει αυξημένη κίνηση

Πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην Κόρινθο, όπου συναντούνται η Κορίνθου – Πατρών και η Κορίνθου – Τριπόλεως καθώς και ο δρόμος που έρχεται από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Στα διόδια της Ελευσίνας έχουν δοθεί προς χρήση για την άνοδο 18 λωρίδες κυκλοφορίας.

Και αύριο Τρίτη (18/4) θα είναι αυξημένη η κίνηση.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κορυφώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και η επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται ήδη από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.

Από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο