17.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 07:15
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΗ Λάρισα υποδέχεται το Rosamunde Trio

Η Λάρισα υποδέχεται το Rosamunde Trio

Επίσημη πρώτη για το Rosamunde Trio στην Ελλάδα με την Λάρισα να κατέχει περίοπτη θέση, αφού εκτός από τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα φιλοξενηθεί και η πρώτη του συναυλία αύριο στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Οπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, “η παρουσία του διάσημου πιάνο τρίο Rosamunde για συναυλία και σεμινάρια στην πόλη μας, με τους σπουδαίους και πολύ έμπειρους σολίστες Μαρτίνο Τιρίμο – πιάνο, Μπεν Σάγιεβιτς – βιολί Ντάνιελ Βέις – βιολοντσέλο, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο του Ωδείου μας τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον καλλιτεχνικό τομέα. Η ευκαιρία που έχουν οι σπουδαστές μας να διδαχθούν και το κοινό να απολαύσει τρεις μουσικούς που έχουν παίξει στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, είναι ανεκτίμητη. Διευρύνει τους ορίζοντές μας, ανοίγει νέα παράθυρα στην οπτική μας, μας πλουτίζει. Να σημειωθεί ότι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εδώ στη Λάρισα και πριν τη συναυλία τους στο Μέ-γαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης”, συμπλήρωσε ο κ. Σάπκας.

Το διακεκριμένο για το κοινό και τους κριτικούς σύνολο, θα ερμηνεύσει δημοφιλή έργα μουσικής δωματίου, αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ σήμερα θα κάνουν σεμινάρια πιάνου, βιολιού και τσέλου και μουσικής δωματίου, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν στους νεότερους τη γνώση τους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Χ. Λενούτσος υπογράμμισε ότι “είναι μεγάλη τιμή, για το Ωδείο, αλλά και για την πόλη μας, να φιλοξενούμε τρεις μουσικούς οι οποίοι έχουν διαγράψει μία εκπληκτική πορεία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Το Rosamunde Trio το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου. Πριν λίγο γνώρισα τους τρεις διεθνείς μουσικούς και είμαι πολύ ενθουσιασμένος, καθώς χαρακτηρίζονται για την απλότητα και σεβασμό τους, στοιχεία που συνήθως διακρίνουν μεγάλες προσωπικότητες.

Τις δύο μέρες που θα βρίσκονται κοντά μας, σήμερα και αύριο, θα έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σεμινάρια για σπουδαστές και φοιτητές στους χώρους του ωδείου μας, ενώ αύριο την Πέμπτη θα δοθεί μία υπέροχη συναυλία με μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Θα ήθελα να προσκαλέσω τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου να παρευρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις που κατά τη γνώμη μου υψώνουν πολύ το πολιτιστικό επίπεδο. Πιστεύω ότι σπάνια μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς και είναι μία ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, και ασφαλώς να μην τη χάσουμε”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο