13.7 C
Almyros
8 Οκτωβρίου 2024 07:29
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣουδάν: Επιβεβαιώνεται η δραπέτευση του Αλ Μπασίρ από πηγές ιδιωτικής ασφάλειας

Σουδάν: Επιβεβαιώνεται η δραπέτευση του Αλ Μπασίρ από πηγές ιδιωτικής ασφάλειας

Παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι  ο φυλακισμένος  πρώην πρόεδρος ο Αλ Μπασίρ και ο αναπληρωτής του βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Χαρτούμ, πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι είναι μεταξύ των δραπετών από τη φυλακή Κόμπερ.

Πηγές ιδιωτικής ασφάλειας αποκάλυψαν στο Al-Arabiya νέες λεπτομέρειες σχετικά με την αναχώρηση του έκπτωτου Σουδανού προέδρου Omar Al-Bashir και του αναπληρωτή του, Bakri Hassan Saleh, και των ηγετών του καθεστώτος του στη φυλακή Kober υψίστης ασφαλείας.

Ακόμη ανέφεραν στο Al-Arabiya ότι οι Nafie Ali Nafie, Ali Othman Taha, Awad al-Jaz και Ibrahim al-Senussi είναι μεταξύ των ηγετών του καθεστώτος Bashir που εγκατέλειψαν τη φυλακή Kober.

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων μαχών στο Σουδάν και της αδιάκριτης πτώσης των οβίδων, η φυλακή Kober έχει υποστεί αρκετές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, και η τελευταία επίθεση σκότωσε 5 κρατούμενους και προκάλεσε την απόδραση μεγάλου αριθμού κρατουμένων.

Στη φυλακή κρατούνταν μια σειρά από ηγέτες του πρώην καθεστώτος. μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής τους ο απομονωμένος Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Αλ Μπασίρ και ο αναπληρωτής του, Αλί Οθμάν Τάχα.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο