19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 01:23
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι θέσεις των κομμάτων σε νέο ντιμπέιτ από την ΕΡΤ

Οι θέσεις των κομμάτων σε νέο ντιμπέιτ από την ΕΡΤ

19 μέρες πριν τις κάλπες, η εκπομπή της ΕΡΤ «στο Κέντρο» με το Γιώργο Κουβαρά και τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κοτταρίδη και Κατερίνας Δούκα, φιλοξένησε ένα ντιμπέιτ με προσκεκλημένους εκπροσώπους κομμάτων για να παρουσιάσουν τις θέσεις του σε πέντε θεματικές ενότητες, Οικονομία, Κοινωνία, Θεσμοί, Εκλογικά διλήμματα και Μετεκλογικές Συνεργασίες.

Συμμετείχαν:

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθήνας

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας

Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας

Οικονομία

Όπως ανέφερε ο Κ. Κυρανάκης, είχε ασκήσει έντονη κριτική στην αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη από το 2018 και τεκμηριωμένη, γιατί υποαποδίδει, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που άλλαξε άποψη και τώρα ζητάει τη μείωσή του. Η κυβέρνηση προχώρησε σε 30 φορολογικές μειώσεις και απέδωσε η οικονομική της πολιτική, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Θ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 10δισ. με απευθείας αναθέσεις, καθώς και ότι είναι θέμα επιλογής οι προτάσεις για την οικονομική πολιτική, με την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την αύξηση των εσόδων για λίγους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τους πολλούς. Στάθηκε στο ζήτημα του ΦΠΑ ειδικά στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, λέγοντας πως πρέπει να μειωθούν.

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε πως η σοσιαλδημοκρατία αυτοπροσδιορίζεται και δεν ετεροκαθορίζεται και μιλώντας για τα εργασιακά τόνισε ότι ως πότε θα ορίζεται ο κατώτατος μισθός όταν στην Ευρώπη υπάρχει ΕΓΣΣΕ και συμπλήρωσε πως πρέπει να επανέλθουν οι τριετίες και οι κλαδικές ΣΣΕ. Για τη ΔΕΗ δήλωσε ότι δεν έχει μπει θέμα επανακρατικοποίησης, αλλά ελέγχων.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο