27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:18
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓάλλος Ευρωβουλευτής: Άδικη και απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική της Μελόνι

Γάλλος Ευρωβουλευτής: Άδικη και απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική της Μελόνι

Νέο διπλωματικό επεισόδιο στο μέτωπο Ιταλίας-Γαλλίας. Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Στεφάν Σεζουρνέ, στενός συνεργάτης του Προέδρου Μακρόν, επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης και πρόεδρος της κεντρώας ομάδας Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ότι “Η γαλλική άκρα δεξιά υιοθετεί ως πρότυπο την ιταλική άκρα δεξιά. Πρέπει να καταγγελθεί η άγνοια και η ασχετοσύνη τους. Η Μελόνι έχει δημαγωγική προσέγγιση στο θέμα της παράνομης μετανάστευση: η πολιτική της είναι άδικη, απάνθρωπη και αναποτελεσματική”.

Άμεση ήταν η απάντηση στο Twitter του Αντιπροέδρου της Ιταλικής Κυβέρνησης και ηγέτη της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι: “Απαράδεκτοι και προσβλητικοί τόνοι. Η Γαλλία δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σε κανέναν. Πρέπει να σεβαστούν την ιταλική κυβέρνηση”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μελόνι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα του μεταναστευτικού», προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης της Ρώμης και την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψης στο Παρίσι του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Ανταπόκριση – Ρώμη: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο