19.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 09:24
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΜαθητές από όλη τη χώρα στο Πλανητάριο Ολύμπου

Μαθητές από όλη τη χώρα στο Πλανητάριο Ολύμπου

Επισκέψεις σχολείων της α/βάθμιας αλλά και της β/βάθμιας Εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στο ψηφιακό «Πλανητάριο Ολύμπου» στην Ελασσόνα.

Το καινοτόμο «Πλανητάριο του Ολύμπου» είναι ένα έργο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου, στην πόλη της Ελασσόνας, που προσφέρει στους μαθητές και τους επισκέπτες τη δυνατότητα παρουσίασης και περιήγησης στον Όλυμπο μέσα από τρισδιάστατα βίντεο (3D), σε μία αναβαθμισμένη αίθουσα προβολής, την αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

Το Μουσείο Ψηφιακής Προβολής, δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του Ολύμπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας, καθώς οι κινηματογραφικού επιπέδου υποδομές προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο με τη χρήση ειδικών γυαλιών είναι ελάχιστες στη χώρα,με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, πόλος έλξης εκπαιδευτικών εκδρομών από πολλά σχολεία.

Συγκεκριμένα το πλανητάριο επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα, σχολεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Χαλκίδα, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Βόλο, σχολεία από την Φαρκαδόνα, τα Φάρσαλα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα αλλά και την Ελασσόνας, ενώ σε συνεργασία και με το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, οι επισκέψεις και άλλων αναμένονται οι επισκέψεις πολλών ακόμη σχολείων, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.               

Αναφορικά με τη λειτουργία του ψηφιακού πλανητάριου ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας τονίζει «… Το ψηφιακό «Πλανητάριο» είναι ένα έργο καινοτομίας, ένα νέο εργαλείο προβολής της περιοχής μας, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του μυθικού βουνού, σε πόλο έλξης επισκεπτών, , καθημερινά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι επισκέψεις δεκάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα μας χαροποιούν ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με το μουσείο για την ιστορία και τη μυθολογία του Ολύμπου που θα στεγαστεί στο ιστορικό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η πόλη μας, προσφέροντας σε όλους έναν ακόμα λόγο να την επισκεφτούν».

Οι ψηφιακές προβολές ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη μυθική ιστορία του βουνού με εικονικές πλατφόρμες σχετικές με το Δωδεκάθεο, επεξηγώντας συγχρόνως τους μύθους που συνοδεύουν το βουνό, ξεναγούν τους επισκέπτες, με μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ορεινό όγκο του και αναδεικνύουν τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και περιβαλλοντικά μνημεία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσβασιμότητας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο