15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:22
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: To KKE παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Μαγνησίας- Ομιλία Παφίλη για το...

Βόλος: To KKE παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Μαγνησίας- Ομιλία Παφίλη για το ΝΑΤΟ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα αυτή του ΤΕΕ Μαγνησίας, η τοπική οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ παρουσίασε σήμερα το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, ανοίγοντας πρώτο την προεκλογική εκστρατεία, με τον πλέον επίσημο τρόπο και με ομιλία του Θανάση Παφίλη, με θέμα: “Μαγνησία Ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος”

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Μαγνησίας είναι:

Μεταξάς Βασίλης, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δημήτρης Τζουμάκης, ηθοποιός γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος πρών πρόεδρος του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων περιφέρειας πρωτοδικείου Βόλου.

Χρυσούλα Τασολάμπτου μηχανολόγος μηχανικός – χωροτάκτης – πολεοδόμος μηχανικός μέλος της Επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ γραμματέας Συνδικάτου μετάλλου Μαγνησίας μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ.

Θοδωρής Γεωργαδάκης, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ζαγοράς και πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας.

Εύη Ταλαδιανού, από την Σκόπελο, εργαζόμενη στην τουρισμό, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου.

Αποστόλης Ριζόπουλος, γραμματέας της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Βόλου. 

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, κάλεσε τους πολίτες, ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών, να σκεφθούν τι θα συμβεί αν γενικευθεί ο πόλεμος, επισημαίνοντας ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφωνούν με τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις που μετατρέπουν αντικειμενικά την Ελλάδα σε στόχο.

Ο πόλεμος, όπως είπε, εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα και η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο στέλνοντας όπλα, στηρίζοντας τις κυρώσεις κ.λ.π. Συνεχίζοντας είπε ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι ανεξάρτητη από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για “ληστεία” των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

O κ. Παφίλης επεσήμανε ότι “πρώτος στόχος είναι να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ γιατί όσο πιο δυνατό είναι τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός και η εκτίμηση που εισπράττουμε από τον κόσμο πρέπει να μεταφραστεί και σε ψήφους. Να απορρίψει τα ψευτοδιλήμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρίνει ο λαός ψύχραιμα και ξεπεράσει «εγώ είμαι δεξιός ή συριζαίος» θα πρέπε να έρθει στο ΚΚΕ. Όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν την ίδια πολιτική. Η κυβέρνηση που θα βγει γιατί δεν υπάρχει ακυβερνησία είδαμε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με το ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο θα είναι από το χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση γιατί όλοι είναι δεσμευμένοι με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και την οικονομική πολιτική που ασκείται και δεν πρόκειται να αλλάξει. Επομένως χρειάζεται πόλος ισχυρής αντίστασης για να οργανώσει την πάλη του λαού”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας υπογράμμισε επίσης: “Εμείς δε φοβόμαστε αλλά προειδοποιούμε ότι το ΚΚΕ είναι 100 χρόνια και δε μασάει. Είναι ακόμη όρθιο γιατί έχει δεσμούς με το λαό που παλεύει για τα προβλήματα του λαού. Τι κάνουν οι άλλοι? Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση η ΝΔ τι έκανε? Είχε ψηφίσει πάνω από το 60-% των νόμων ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% τω νόμων της ΝΔ για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται σκληρός αγώνας όπως την cosco, τους οικοδόμους, της ναυπηγεπισκευαστικής, όπως οι διανομείς που πήραν κάποια δικαιώματα. Εμείς ήμασταν μπροστάρηδες και την περίοδο της πανδημίας ήμασταν μπροστά. Να δει ο κόσμος τι θέλει. Θέλει μια κυβέρνηση που θα τον τσακίσει από τη νέα επίθεση ή ισχυρή αντιπολίτευση να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική και θέλουμε να το μεταφέρουμε στους εργαζόμενους.” 

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο