29.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 11:29
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Γ. Βαρουφάκης: “Ο Μητσοτάκης είναι θρασύδειλος πολιτικός- Δεν τόλμησε να κάνει...

Βόλος: Γ. Βαρουφάκης: “Ο Μητσοτάκης είναι θρασύδειλος πολιτικός- Δεν τόλμησε να κάνει την εξεταστική”

Θρασύδειλο πολιτικό“, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το Βόλο, αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή που δεν έκανε για τα γεγονότα του 2015, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας και στο πλαίσιο παρουσίασης του ψηφοδελτίου του.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Μητσοτάκη «απειλούσε με εξεταστική για το 2015 και δεν διανοήθηκε να το πράξει κοροϊδεύοντας τους πάντες. Τον προκάλεσα και το 2019, αλλά δεν το έπραξε”, ενώ παράλληλα δήλωσε περήφανος για το 2015 “Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα».

Ερωτηθείς για αν θα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο που απάντησε στο debete για τα εθνικά μας θέματα είπε

Προφανώς και θα ήταν ίδια. Ξέρετε Εμείς δεν είμαστε από τους πολιτικούς που θυσιάζουμε τα εθνικά θέματα στο βωμό της του εντυπωσιασμού.  Όποιος απαντούσε κάτι διαφορετικό από αυτό, είναι επικίνδυνος. Η ερώτηση ήθελε να με εγκλωβίσει να πω: αρχίζω πόλεμο, θα πάρουμε την πόλη.. Αυτό μόνο ένας ανεύθυνος πολιτικός θα το έλεγε. Ναι αρχίζει τα τηλέφωνα. Μιλάς με όλους με την Αμερική, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κίνας. Μιλάς με όλους με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις. Ζητάς από το Γενικό Επιτελείο Στρατού να απαντήσει τι μπορείς να κάνεις. Μπορείς να μιλήσεις και πρέπει να μιλήσεις ταυτόχρονα για την στρατιωτική προετοιμασία και διπλωματία. Φαντάζομαι ότι οι πολίτες εκτίμησαν την στάση μας αυτή”.

Για την στάση του τήρησε το 2015, δήλωσε περήφανος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θρασύδειλος πολιτικός. Απειλούσε με εξεταστική για το 2015 και δεν διανοήθηκε να το πράξει κοροϊδεύοντας τους πάντες. Τον προκάλεσα και το 2019, αλλά δεν το έπραξε”.

Αναφορικά με το «σχέδιο Δήμητρα», υποστήριξε ότι βρισκόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος μας και το 2019. Δεν πρόκειται για νόμισμα, όπως η προπαγάνδα της Μητσοτάκης ΑΕ επιχειρεί να μας διασύρει, αλλά για ένα σύστημα ψηφιακών συναλλαγών, ένα σύστημα που κοιτάει στο μέλλον. Το σύστημα ‘’Δήμητρα’’ είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υπονομεύει το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών γιατί θέλει να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει το ΜεΡΑ 25».

7+1 τομές του κυβερνητικού προγράμματος των 100 πρώτων ημερών

Ο Γ. Βαρουφάκης μίλησε αναλυτικά για την οικονομία και τις συνέπειες των μνημονιακών χρόνων, ωστόσο επικεντρώθηκε στα σημεία της πρότασης τους, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα :
-Κατάργηση του «Ηρακλή».
-Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
-Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή κατώτατων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.
-ΦΠΑ από το 24% στο 15%, και από το 13% στο 7%. Πρόστιμα και λουκέτα στα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν.
-Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους.
-Απαγόρευση χρεώσεων για τραπεζικές συναλλαγές.
-Τέλος στις εξορύξεις και τις χερσαίες ανεμογεννήτριες.
-Έναρξη διεθνούς εκστρατείας για τη δημιουργία, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας, του Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων.

Η δήλωση Βαρουφάκη

Σε δήλωση του ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζοντας το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανέφερε πως, “Είχαμε μία ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας και μέσα από έναν πραγματικό διάλογο μέσα απο τους δημοσιογράφους και με τους πολίτες και τις βασικές διαφορές μεταξύ μας και αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλευτήκαμε με ένα φορμάτ που στην ουσία αναπαράγει την ανοησία που ζούμε τέσσερα χρόνια τη θλίψη της ζωής. Οι πολιτικοί αρχηγοί απευθύνθηκαν ο καθένας το κοινό του, αυτή είναι η δική μου εντύπωση και δεν νομίζω ότι ήταν ένα τηλεοπτικό πολιτικό προϊόν αξίας προφανώς και θα ήταν η ίδια η απάντησή μου αν με ξανά ρωτούσαν για τα εθνικά ζητήματα. Δεν είμαστε από τους πολιτικούς που θυσιάζουν τα εθνικά θέματα στο βωμό του εντυπωσιασμού ξέρετε οποίος απαντούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που απάντησα είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Η κυρία Τζίμα ήθελε να με εγκλωβίσει να πω πάμε σε πόλεμο θα καταλάβουμε την πόλη αυτό μόνο ένας ανεύθυνος πολιτικός θα μπορούσε να το κάνει ή από την άλλη μεριά να τους αφήναμε να την πάρουν. Ζητάς από το Γενικό επιτελείο στρατού μέσα σε μισή ώρα Τι μπορείς να κάνεις γιατί δεν είμαστε εμείς οι πολιτικοί που θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα και μετά ξεκινά στα τηλέφωνα στους Αμερικανούς και τους λες ότι αυτό που έγινε με το Σημίτη δεν θα γίνει και τώρα δεν θα μας απαγορεύσετε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα τα οποία μας μας πουλήσατε μιλάς με την Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάς με την Κίνα με όλους τους οποίους μπορείς να να μιλήσεις στρατιωτική προετοιμασία και διπλωματία φαντάζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκτίμησαν μία στάση που είναι υπεύθυνη.

Το πρόγραμμα Δήμητρα είναι στο επίκεντρο μόνο και μόνο επειδή η μαύρη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σε βάρος του κ. Τσίπρα εμείς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι εγώ έχω δουλέψει 20 χρόνια πάνω σε αυτό είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών. Η γκεμπελική προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη το χρησιμοποιεί για να επιβάλλει στον κύριο Τσίπρα να αποκηρύξει το Μερα25 μιλάμε για παράλληλο σύστημα πληρωμών μιλάνε για νόμισμα δεν είναι νόμισμα είναι σαν να λέτε την πλατφόρμα του μάρκετ πας του κυρίου Πιερρακάκη νόμισμα, δεν είναι νόμισμα. Αλλά ζούμε στον αστερισμό μιας κατάμαυρης προπαγάνδας που στόχο έχει ένα εγώ δεν θέλω να συμφωνήσετε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλω να το εξετάσετε θεωρούμε ότι θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της ευρωζώνης. Ο καθένας προσπαθεί να συσκοτίσει τις πολιτικές των άλλων και τελικά ζούμε όλοι στο μαύρο σκοτάδι και ειδικά οι πολίτες αυτό είναι το τέλος της δημοκρατίας. Όσον αφορά το 2015 ήταν όλα συμφωνημένα. Θα σας πω αυτό που είπα και χθες στον κύριο Μητσοτάκη και ο θρασύδειλος δεν απάντησε. Γιατί δεν κάνατε την εξεταστική επιτροπή γιατί είστε θρασύδειλοι. Το μήνυμα για τις εκλογές όλοι θυμόμαστε το 2009 είχες μία απαράδεκτη προεκλογική διαδικασία. Τα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας μας κατέρρεαν και το πολιτικό σύστημα μας έλεγε αρλούμπες. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σήμερα τα θεμέλια της οικονομίας της κοινωνίας μας κατευθείαν και το πολιτικό σύστημα μας έλεγε αρλούμπες. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σήμερα η Ελλάδα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ ο ιδιωτικός τομέας ετοιμάζεται να χάσει γύρω στα 60 70 δισεκατομμύρια από τα κόκκινα δάνεια και οι τρεις τους ψήφισαν μνημόνια και μετά τα μνημόνια και στη νέα γενιά συνεχίζουν να λένε ότι όλα πάνε καλά και μεταξύ τους ποιος είναι υπεύθυνος που μας έβγαλε το λάδι που βλέπω κανένα μήνυμα μη γίνεσαι πιο βαθιά  αυτό είναι το διακύβευμα δεν λέμε ψέματα στο κόσμο οι άλλοι τους λένε ότι  τα πράγματα πάνε καλά λέει και αν δεν κάνουμε ρήξη με αυτά που οδηγούν στην κατάρρευση τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο κομμάτι της νέας γενιάς που δεν έχει μεταναστεύσει ακόμα»

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο