22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 10:16
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜ. Βαξεβανόπουλος: Παραμένει χωρίς στέγη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μ. Βαξεβανόπουλος: Παραμένει χωρίς στέγη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σε ανακοίνωσή του, ο ιδρυτής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, επισημαίνει ότι «το Μουσείο παραμένει χωρίς στέγη και τα εκθέματά του βρίσκονται διασκορπισμένα σε αποθήκες ανά την Ελλάδα, καθώς κανένας φορέας που απευθύνθηκε δεν ενδιαφέρθηκε να βρεθεί στέγη». Τονίζει ότι θεωρεί τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων «πολύ θλιβερή για την πόλη του Βόλου».

Η ανακοίνωση του κ. Βαξεβανόπουλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα 18-5-2023 είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εδώ και 10 μήνες το Μουσείο Φυσική Ιστορίας Βόλου δεν έχει στέγη. Ο κόπος και το μεράκι που αφιερώσαμε για να μαθαίνουν τα παιδιά της Μαγνησίας και γενικά οι κάτοικοι τι απολιθώματα, τι ορυκτά και πετρώματα έχει ο τόπος τους έχει μπει σε αποθήκες… Κανείς από τον Δήμο Βόλου ή την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν ενδιαφέρθηκε. Και κυρίως η ντόπια Υφυπουργός Παιδείας… Για την ιστορία, ποτέ η Υφυπουργός κ. Μακρή δεν απάντησε σε επίσημο έγγραφο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας… Είναι κρίμα για τα παιδιά αυτού του τόπου… Άραγε οι ταγοί αυτής της κοινωνίας αποτελούν έναν πιστό αντικατοπτρισμό των μελών της; Των πολιτών της; Μαυρίστε τους στις εκλογές…».

Αναφορικά με την φωτογραφία του άρθρου ο ίδιος αναφέρει ότι είναι “από την τότε Β’ αίθουσα του Μουσείου όπου υπήρχαν ο μεγαλύτερος χαυλιόδοντας προβοσκιδωτού που βρέθηκε στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο αργιλλωρυχείο της ΑΓΕΤ στο Σέσκλο (τώρα σε αποθήκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), μηρός και κνήμη από προβοσκιδωτό (τώρα σε αποθήκη) και άλλα δείγματα φυτικών απολιθωμάτων από Ελασσόνα και Μαγνησία (τώρα σε αποθήκη)”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο