31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:32
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκλογές 2023: Προεκλογική αυλαία με αντιπαράθεση σε οξείς τόνους

Εκλογές 2023: Προεκλογική αυλαία με αντιπαράθεση σε οξείς τόνους

Στα ύψη το κοντέρ της αντιπαράθεσης λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, με την αποχώρηση Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη, τις δηλώσεις Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και τους πλειστηριασμούς, να δημιουργούν σκηνικό σύγκρουσης.

Στον απόηχο των δηλώσεων Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αποκαλύφτηκε το κρυφό σχέδιο της Κουμουνδούρου.

Και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αποκάλυψε τότε ότι ήθελε να τσακίσει τη μεσαία τάξη στους φόρους, τα πιστεύουν βαθιά αυτά” τονισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι αποκαλύφθηκε το κρυφό τους σχέδιο.

Για λάθος του Γιώργου Κατρούγκαλου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, συγκρίνοντας, εντούτοις, τη στάση του με αυτή του πρώην υπουργού Μεταφορών. “Ο Κατρούγκαλος, που έκανε ένα λάθος, εκτός. Με ευθιξία δική του και αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός των ψηφοδελτίων. Ο ένας εκτός, διότι κατανοεί και ο ίδιος τι θα πει ευθιξία, ότι έκανε λάθος, ο άλλος δεν έκανε κανένα λάθος και θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, πώς το έλεγε ο Κουτσούμπας, αυτοί είμαστε, συγκρίνετέ μας” σημείωσε.

“Πυρά” κατά του Αλέξη Τσίπρα και από τον Νίκο Ανδρουλάκη: “Χθες φαγώθηκε ο κ. Κατρούγκαλος. Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν είναι νόμος Τσίπρα; Μόνος του τον έκανε ο Κατρούγκαλος;”.

Αιχμές κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα: “Αυτή είναι αυτή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που την μία λέει το ένα και την άλλη το άλλο και να μιλούν για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών όταν κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις“.

Υποκριτική χαρακτήρισε τη σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος: “Όλα αυτά λοιπόν που λέγονται λίγο πριν τις εκλογές είναι υποκριτικά, είναι άθλια και πρέπει ο ελληνικός λαός να τους τιμωρήσει 21 Μαΐου“.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι “αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς“.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε ευθέως την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την απόφασή του να μην στηρίξει την τροπολογία για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη: “Ντροπή και αίσχος, το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της ΧΑ και αυτό εξηγεί γιατί δε συμμετείχε στο δημοκρατικό τόξο και δεν ψήφισε την τροπολογία και δεν έστειλε υπόμνημα, αλλά θέλω να δω τι θα πουν στη μάνα του Φύσσα, αυτοί που έσπευσαν να διαδηλώνουν στη μνήμη του που δολοφονήθηκε από τους μαχαιροβγάλτες“.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, πάντως, ότι δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής φασίστες: “Οι 600.000 άνθρωποι που ψηφίσανε Χρυσή Αυγή τους θεωρούμε φασίστες όλους; Υπάρχουν οι φασίστες με τους οποίους όχι απλά είμαστε σε σύγκρουση αλλά στέλνουν και μέλη μας στο νοσοκομείο, και υπάρχουν και οι λαϊκοί άνθρωποι… αυτοί οι άνθρωποι παρασύρθηκαν κάποτε και ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είναι εργάτες είναι λαϊκοί άνθρωποι και πρέπει να τους προσεγγίσουμε με έναν τρόπο, το ταξικό τους συμφέρον δεν είναι από κει είναι από δω“.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωσή του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία δεσμεύεται να προωθήσει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας. “Κατ’ αρχάς αυτόν τον συνταγματικό παραλογισμό μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πριν μία κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή -αδιανόητο, ανήκουστο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Κατά την άποψή μου, στα όρια της πλήρους αντισυνταγματικότητας. Αλλά, ξέρετε, όλα αυτά εύκολα τα λέει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές. Κατά συνέπεια δεν του στοιχίζει τίποτα να τάζει «τον ουρανό με τα άστρα» και να «κλείνει το μάτι» σε οποιονδήποτε αισθάνεται ότι μπορεί να έχει κάποιο όφελος από μία πολιτική που ξέρει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εγώ, μιας και με ρωτάτε, όμως, για τους πλειστηριασμούς. Κοιτάξτε, πιστεύετε ότι αν υπήρχε σήμερα «τσουνάμι» πλειστηριασμών δεν θα το ξέρατε; Δεν θα ήταν πρώτη είδηση; Δεν είναι πρώτη είδηση, γιατί πολύ απλά δεν γίνονται τέτοιοι πλειστηριασμοί. Εμείς θέλουμε να τιμωρήσουμε και να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, γιατί κάποιοι κρυβόντουσαν πίσω από το νόμο Κατσέλη. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει με βάση τις δυνατότητές του” τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ως εκπρόσωπος των funds αποκάλυψε το πραγματικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τη μεσαία τάξη”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και σχολιάζει: “Αυτό όμως είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του“.

Με την προεκλογική περίοδο να ολοκληρώνεται σήμερα, τα κόμματα στρέφουν το βλέμα στις κάλπες της Κυριακής. Ισχυρή εντολή στην κάλπη, ζητά από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και να μην μπει σε άγνωστες περιπέτειες. Από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του θα ξαναφέρει τη δημοκρατία στην εξουσία.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο