31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 15:18
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαρδίτσα: Μεγάλη “πρωτιά” της ΝΔ – Εκλέγει δύο βουλευτές – Από έναν...

Καρδίτσα: Μεγάλη “πρωτιά” της ΝΔ – Εκλέγει δύο βουλευτές – Από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη η «πρωτιά» της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καρδίτσας. Στο 99, 67 % των εκλογικών τμημάτων  (298/299 ΕΤ) το ποσοστό της έφτασε στο 46,37%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της χώρας, ωστόσο λόγω της απλής αναλογικής χάνει τη μια έδρα. Μεγάλη «πτώση» του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ που βρίσκεται στο 19,82% έναντι του 30,45% που είχε λάβει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο 13,70%. Το ΚΚΕ έλαβε 7,28%, η Ελληνική Λύση έφτασε στο 2, 71%.

Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγονται ο κ. Κώστας Τσιάρας και ο κ. Γιώργος Κωτσός. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Νίκος Μιχαλάκης και από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Τσιάρας μεταξύ άλλων χθες το βράδυ τόνισε: «Νομίζω ότι έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα όμοιου του οποίου μάλλον δεν έχει καταγραφεί στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Επιβεβαιώνει την τεράστια προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση στα 4 χρόνια, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ωριμότητα, κατά την άποψή μου της ελληνικής κοινωνίας και δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νομίζω ότι το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα τα λέει όλα. Σε ό,τι αφορά στην Καρδιτσα φαίνεται να έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά για τη ΝΔ στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι συντοπίτες μας αισθάνθηκαν πραγματικά ασφαλείς όταν είδαν απέναντί τους μια κυβέρνηση που λειτούργησε με άμεσα και ακαριαία αντανακλαστικά απέναντι σε ένα καιρικό φαινόμενο που είχε δημιουργήσει καταστροφές από άκρη σε άκρη σε όλο το νομό. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω από την καρδιά μου ολους αυτούς τους ανθρώπους που στήριξαν και τη ΝΔ αλλά και εμένα προσωπικά»΄

Ο κ. Γιώργος Κωτσός μεταξύ άλλων είπε: «Το εξαιρετικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια νίκη της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας, της σοβαρότητας, της προοπτικής. Είναι μια καθαρή νίκη της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και προφανώς θέλουν να νοιωθουν αυτοπεποίθηση για τις επόμενες ημέρες, για το επόμενο χρονικό διάστημα, γι αυτό και έδωσαν αυτήν την πολύ μεγάλη διαφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΝΔ. Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Κυβερνόν κόμμα να αυξάνει τα ποσοστά του, αντιπολιτευτικό κόμμα να βυθίζεται στην κυριολεξία. Πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές, στις επαναληπτικές θα πάρει τρανταχτή εντολή να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Κωτσός ευχαρίστησε όλους τους Καρδιτσιώτες για τη δύναμη που του έδωσαν και για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. «Για την ανανέωση της εντολής τους να τους εκπροσωπώ από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Και να δεσμευτώ ενώπιόν τους ότι θα εξακολουθήσω να δινω τον καλύτερό μου εαυτό, όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να υπηρετήσω αυτόν τον τόπο και αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους της Καρδίτσας».

Ο κ. Σωτήρης Παπαγεωργίου, πρώτη φορά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Ειχαμε πει πριν τις εκλογές ότι ζητάμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό από τον ελληνικό λαό» Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά για την αναγέννηση της χώρας. Ο αντίπαλος της ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ». Σε ό,τι αφορά την εκλογή του επεσήμανε ότι είναι μεγάλη του η χαρά και η τιμή του, και δήλωσε προς τους Καρδιτσιώτες ότι θα τιμήσει μέχρι το ακέραιο και μέχρι κεραίας την ψήφο που του έδωσαν.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο