31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 15:18
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με αστάθεια αποχωρεί ο Μάιος –...

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με αστάθεια αποχωρεί ο Μάιος – Βελτιωμένος το τριήμερο

Τελευταία ημέρα του Μαΐου σήμερα και θα είναι ακόμα μια ημέρα με άστατο καιρό, με αρκετές μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα και περισσότερο στα ηπειρωτικά. Θα βρέξει όμως και σε Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός θα περιοριστεί στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας. Νωρίς το πρωί και ξανά αργά το βράδυ θα βρέξει και στην Κρήτη.

Την Παρασκευή ένα σύστημα κινούμενο στα νότια τμήματα της χώρας θα δώσει βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο όμως μετά και στο νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα).

Με τα τελευταία στοιχεία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά. Στα νησιά τόσο του Ιονίου όσο και στο Αιγαίο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπονται σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες αρχικά στα θαλάσσια-παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο