19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 11:16
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ η σύλληψη του «τραπεζίτη» των βαρόνων ναρκωτικών...

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ η σύλληψη του «τραπεζίτη» των βαρόνων ναρκωτικών στη Γλυφάδα

Με τρόπο που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, συνέλαβε η Αστυνομία τον σκιώδη «τραπεζίτη» εγκληματικών οργανώσεων, που «ξέπλενε» τεράστια ποσά, προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών. Βίντεο – ντοκουμέντο κατέγραψε καρέ- καρέ τη σύλληψή του. Εντυπωσιάζει η στιγμή που ο 52χρονος πέφτει στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι παρίσταναν τους υπαλλήλους του Δήμου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Φορώντας κίτρινα γιλέκα και παριστάνοντας εργάτες του Δήμου ακινητοποιούν και συλλαμβάνουν τον 52χρονο.

Αρχικά, οι άνδρες του ΣΔΟΕ, κάνουν νόημα στον βαρόνο των ναρκωτικών να μειώσει ταχύτητα, ενώ κινούνταν με το μηχανάκι του. Έπειτα, ο ένας τον προσεγγίζει και ενώ του μιλά, πέφτει αιφνιδιαστικά πάνω του και τον ακινητοποιεί. Παράλληλα, σπεύδει και ένας ακόμα της Δίωξης για να τον βοηθήσει.

Κι ενώ ο 52 χρονος προσπαθεί να αντισταθεί, πέφουν ακόμη τρεις άνδρες της Δίωξης επάνω του, με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ποιος είναι ο «τραπεζίτης» των καρτέλ – Πώς δρούσε

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, πρόκειται για ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, με καταγωγή την Αλβανία και ελληνική υπηκοότητα.

Ζούσε και δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας επί σειρά ετών, έχοντας χαμηλό προφίλ και ήσυχη ζωή, ενώ δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν.

Η «δουλειά» του, ήταν να διακινεί μαύρο χρήμα των καρτέλ ναρκωτικών (κυρίως με έδρα την Ολλανδία και το Βέλγιο).

Έδινε κατευθύνσεις στους «κούριερ» των χρημάτων, από πού να πάνε να πάρουν χρήματα και πού να τα πάνε.

Είχε ιδρύσει εταιρεία real estate, που φέρεται να λειτουργούσε ως «βιτρίνα», έχοντας ο ίδιος το 99% των μετοχών.

Ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση 250 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 10 μήνες, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών, καθώς η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι του – Στο «μικροσκόπιο» οι συνομιλίες του

Kινητά τηλέφωνα, tablet, και κάρτες SIM, που εντοπίστηκαν σπίτι του, έχουν ήδη σταλεί στην Ολλανδία για εργαστηριακή εξέταση, ενώ αναμένεται και η έκδοση του ίδιου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο