16.7 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 05:36
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑναβαθμίζεται η άρδευση στην επαρχία Φαρσάλων

Αναβαθμίζεται η άρδευση στην επαρχία Φαρσάλων

Συνάντηση εργασίας με θέμα τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα της επαρχίας Φαρσάλων είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με την Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα, στα γραφεία του Οργανισμού στα Φάρσαλα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο της πλήρους τηλεδιοίκησης και τηλεδιαχείρισης, της τηλεμετρίας δηλαδή όλου του ΤΟΕΒ Ενιπέα, το οποίο πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί και αλλάζει τα δεδομένα στην άρδευση, κάνοντας την καλύτερη, δικαιότερη και αποτελεσματικότερη.

Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα ευχαρίστησε τον Κώστα Αγοραστό για την χρηματοδότηση και κατασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δύο ακόμη σημαντικών έργων που αλλάζουν συνολικά την άρδευση στην περιοχή. Το πρώτο αφορά στην υπογειοποίηση αγωγών μήκους 48 χλμ από τους οποίους αρδεύονται πάνω από 20.000 στρέμματα και το δεύτερο στην κατασκευή 8 νέων γεωτρήσεων με νέα inverter και με τηλεχειρισμό, ώστε να γνωρίζει ο Οργανισμός ανά πάσα στιγμή πόσο νερό καταναλώνεται, πού πηγαίνει κι αν λειτουργούν σωστά οι πομόνες.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την διοίκηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα και για την θετική εξέλιξη που σημειώθηκε με την κατασκευή φράγματος για την αναστόμωση των πηγών Βρυσιών, με την αλλαγή της προηγούμενης μελέτης (η οποία περιελάμβανε έκταση, την οποία παλαιά Δημοτική Αρχή είχε πουλήσει).

Μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε χωράφια, τα οποία αρδεύονται από τις νέες γεωτρήσεις και το υπογειοποιημένο δίκτυο, αλλά και σε ρέματα της περιοχής και θυροφράγματα, όπου έγιναν εργασίες καθαρισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας με καθαρισμούς, αποκαταστάσεις και ενισχύσεις αναχωμάτων σε περισσότερα από 100 χλμ στον Ενιπέα ποταμό.

Στα Φάρσαλα τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα, πάνω από 460 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 100 έργα, γιατί νοιαζόμαστε και ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την περιοχή” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Τάσος Δραχμάνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον Κώστα Αγοραστό, καθώς τα έργα που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Φαρσάλων έχουν βοηθήσει σημαντικά τους αρδευτές-μέλη του ΤΟΕΒ Ενιπέα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Μίλτος Αγγελακόπουλος, ο ταμίας Γιώργος Δρόσος, υπηρεσιακοί παράγοντες και η δημοτική σύμβουλος Φαρσάλων, Ιουλία Αγγελακοπούλου.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο