14.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 09:28
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMicrosoft: Στόχος τα 500 δισ. ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030

Microsoft: Στόχος τα 500 δισ. ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030

Toν υψηλό στόχο των 500 δισ. δολαρίων σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030, έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, όπως αναφέρει το CNBC.

Ο Ναντέλα είπε σε στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου πέρυσι, ότι η εταιρεία λογισμικού στοχεύει να φτάσει το μισό τρισ. σε έσοδα μέχρι το οικονομικό έτος 2030, υπερδιπλασιάζοντας το τρέχον μέγεθός της.

Microsoft: Συμβουλές επιτυχημένης σταδιοδρομίας από τον Σάτια Ναντέλα

Ο στόχος του 2030

Η Microsoft, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, δεν συνηθίζει να εκδίδει οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον. Στην τελευταία της πρόσκληση για τα κέρδη, η εταιρεία παρείχε καθοδήγηση μόνο για την τρέχουσα περίοδο, που είναι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Στην αποκάλυψη, μέρος ενός σημειώματος 15 σελίδων με ένα συνοδευτικό έγγραφο 21 σελίδων, ο Nαντέλα ανέφερε ότι η Microsoft στοχεύει να επιτύχει τον στόχο της για το 2030 «εφαρμόζοντας μια εξελισσόμενη στρατηγική που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνάδει με τη διαρκή αποστολή και τον πολιτισμό μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος, παρουσίασε επίσης μια πρόβλεψη για τις αποδόσεις των μετόχων, οι οποίες έρχονται με τη μορφή μερισμάτων και εξαγορών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία και η προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ετήσιες αποδόσεις άνω του 10% στους μετόχους μας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο», έγραψε ο Ναντέλα στο έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, το οποίο παρουσιάστηκε την Δευτέρα κατά την ακρόαση για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Το 20/20

Ο Nαντέλα περιέγραψε έναν στόχο «20/20», που συνεπάγεται αύξηση εσόδων 20% σε ετήσια βάση και 20% αύξηση των λειτουργικών εσόδων για το οικονομικό έτος 2022 και τα επόμενα έτη. Για το 2022, η Microsoft ολοκλήρωσε την ανάπτυξη κατά 18% στα 198,27 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 19% αύξηση των λειτουργικών εσόδων.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι το Microsoft Cloud, ένας όρος που αναφέρεται σε μια ευρεία σειρά προϊόντων που απευθύνονται σε εμπορικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του cloud Azure.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο