20.4 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 21:21
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΟι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «Δημιουργούν, Κατασκευάζουν, Καινοτομούν» (video)

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «Δημιουργούν, Κατασκευάζουν, Καινοτομούν» (video)

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το 1οΕργαστηριακό Κέντρο Βόλου συμμετείχε στην υλοποίηση Σχεδίου Δράσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”», μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του 2ουΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και οκτώ εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Βόλου.    

Το Σχέδιο Δράσης που υλοποιήθηκε φέρει τον τίτλο «Δημιουργώ, Κατασκευάζω, Καινοτομώ», άντλησε τις θεματικές του ενότητες κυρίως από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού,ολοκληρώθηκε στο διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2023 και επιμερίστηκε σε τρεις υποδράσεις:

1. Ζωντανεύοντας ένα βιβλίο εργαστηριακών ασκήσεων 

2. Εμφάνιση κυλιόμενων μηνυμάτων σε οθόνη dot matrix και

3. Κατασκευή μηχανισμού συμπίεσης κουτιών αλουμινίου προς ανακύκλωση 

Η πρώτη υποδράση πραγματεύτηκε την κατασκευή μίας διαδραστικής συσκευής που αποτελεί την μεταφορά του συνόλου των εργαστηριακών ασκήσεων του βιβλίου «Ψηφιακά Ηλεκτρονικά» της Β’ τάξης. 

Στη δεύτερη υποδράση υλοποιήθηκε μία ηλεκτρονική διάταξη με αξιοποίηση της πλατφόρμας εφαρμογών Arduino, που επιτρέπει την εμφάνιση κυλιόμενων μηνυμάτων σε οθόνη dot matrix. Τα προς εμφάνιση, μηνύματα δηλώνονται με τη βοήθεια εφαρμογής που αναπτύχθηκε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε φορητή συσκευή που διαθέτει Bluetooth. Η κατασκευή συνδύασε γνώσεις από τα μαθήματα «Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά – Κατασκευές» και Ρομποτική της Γ’ τάξης.

Για την τρίτη υποδράση κατασκευάστηκε ένα πάνελ το οποίο συνδυάζει τη χρήση ενός                μικρουπολογιστή PLC (Programming Logic Controller) με πνευματικά εξαρτήματα για την παροχή δυνατότητας σύνθλιψης κουτιών αλουμινίου που προορίζονται για ανακύκλωση. Η κατασκευή έλκει το  θεωρητικό της υπόβαθρο από το μάθημα της Γ’ τάξης «Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής».     

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο