13.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 05:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαρδίτσα: Διεύρυνση του Χωρικού Πρωτοκόλλου συνεργασίας

Καρδίτσα: Διεύρυνση του Χωρικού Πρωτοκόλλου συνεργασίας

H διεύρυνση του «χωρικού πρωτοκόλλου συνεργασίας» στο πλαίσιο του προγράμματος WE GO, το συντονισμό του οποίου έχει το Κέντρο Καρδίτσας, υπογράφτηκε σήμερα στο δημαρχείο Καρδίτσας.

Ένα πρωτόκολλο που αποτελεί εργαλείο ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν να συμβάλλουν από κοινού στην ενδυνάμωση γυναικών που έχουν υποστεί ενδοσυντροφική βία.  Η πρώτη εκδοχή του προγράμματος στην Ελλάδα, ξεκίνησε από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, και ολοκληρώνεται με την τρίτη του εκδοχή το Μάρτιο, αποτελώντας ένα σημαντικό παράδειγμα συμμετοχικής διαδικασίας και αποτελεσματικής δικτύωσης φορέων ώστε γυναίκες να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της βίας. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης και υπογραφής του «χορικού πρωτοκόλλου συνεργασίας» δόθηκε στο δημαρχείο συνέντευξη τύπου. Πλέον συνολικά, sυμμετέχουν σε αυτό, ο Δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Ελασσόνας, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, το Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Καρδίτσας και το Εργατικό Κέντρο.

Αρχικά ο δήμαρχοςκ. Τσιάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, και υπογράμμισε ότι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών θυμάτων/επιζωσών βίας, είναι πολύπλοκο ζήτημα και απαιτεί προσπάθεια και συνεργασία από ένα ευρύ φάσμα οργανισμών. «Θεωρούμε ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός χωρικού μηχανισμού, για την ανάπτυξη και διαχείριση σχεδίων οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών επιζωσών βίας, με συνεπή τρόπο»

Η Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Βελεσιώτου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το πρόγραμμα WE GO ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, και πολλοί σημαντικοί φορείς της τοπικής κοινότητας συμπληρωτικά ήρθαν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των γυναικών προκειμένου να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της βίας. Ως γνωστόν το Κέντρο προσφέρει ψυχολογική, κοινωνική, νομική και εργασιακή συμβουλευτική. Μεταξύ των δράσεων ήταν η συλλογή απόψεων 1.600 γυναικών που απευθύνθηκαν σε ανάλογα συμβουλευτικά κέντρα της Ελλάδα, με ερωτηματολόγια για τι θα επιθυμούσαν προκειμένου να βοηθηθούν ουσιαστικά, ως Κέντρο συνέβαλλαν στην εκπαίδευση συμβουλευτικών κέντρων, ενδυνάμωσαν για εργασιακά ζητήματα γυναίκες, εκπαίδευσαν δε γυναίκες προκειμένου να δημιουργήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι άμεσα αναμένεται μέσω ΕΣΠΑ να δημιουργηθεί μία Κοινωνική Συνεταιριστική Εταρεία (ΚοινΣΕπ) από γυναίκες με αντικείμενο την υποστήριξη παιδιών, ηλικιωμένων ανθρώπων, ενώ θα ασχολείται και με οικιακές εργασίες

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνας τόνισε ότι η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί άμεσες λύσεις, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Ζαχαρής είπε ότι με δράσεις είναι πολύ σημαντικό οι έφηβοι μαθητές να ενημερωθούν για τέτοιου είδους ζητήματα. Αμέσως μετά ο Δ/νων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Τουρναβίτης, υπογράμμισε ότι η τράπεζα όπως έχει ήδη κάνει, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην οικονομική ανεξαρτησία ωφελούμενων γυναικών και, τέλος, ο Γ. Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ κ. Σακελλαρίου είπε ότι αναγνωρίζοντας το έργο του Κέντρου Γυναικών αποφάσισε να το συμπεριλάβει στην επιτροπή που θα διαχειρίζεται το νέο LEADER

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο