19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜε γοργούς ρυθμούς η πορθμειακή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας

Με γοργούς ρυθμούς η πορθμειακή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την πορθμειακή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας, ενώ αναμένεται και δεύτερη και τρίτη καραβιά με αυτοκίνητα για την εσωτερική αγορά με τις προσπάθειες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να εντείνονται ώστε να γίνει διακομιστικό κέντρο για Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου αναφορικά με την πορθμειακή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας πλέον αναμένεται η χρηματοδότηση και η εκπόνηση της τεχνικοοικονομικής μελέτης που θα εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχε δεσμευτεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η μελέτη απαιτείται για να πειστούν για τη βιωσιμότητα της γραμμής οι εφοπλιστές και να διαθέσουν πλοία για την πορθμειακή σύνδεση. Σημειώνεται ότι έχουν συμφωνήσει σε όλες τις λεπτομέρειες τόσο η ελληνική όσο και η αιγυπτιακή πλευρά σε μία τελευταία τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν 10 μέρες περίπου με το υπουργείο Μεταφορών της Αιγύπτου. «Πλέον υπάρχει και contact person για να συνεννοούμαστε απευθείας αν απαιτηθεί. Όπως γνωρίζετε οι ρυθμοί είναι πολλοί διαφορετικοί για τους Αιγύπτιους». Σημείωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύνδεση Αιγύπτου και Ιταλίας είναι πολύ πιο σύντομος ο «δρόμος» για την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, μέσω του λιμανιού του Βόλου και θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Διακομιστικό κέντρο και για αυτοκίνητα

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η συμφωνία για εκφόρτωση αυτοκινήτων για την εσωτερική αγορά. Ήδη έγινε η πρώτη εκφόρτωση 986 αυτοκινήτων στις αρχές του μήνα και στη συνέχεια διακινήθηκαν στους αντιπροσώπους για πώληση σε όλη την Ελλάδα. «Έχουμε πολύ ελκυστικά τιμολόγια και αν αυτό συνδυαστεί και με τη δυνατότητα τα αυτοκίνητα αυτά να μεταφέρονται με το τραίνο νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Ήδη έχουμε συμφωνήσει για άλλες δύο εκφορτώσεις και ελπίζουμε να έχουμε κι άλλες», εξήγησε ο κ. Αναγνώστου. Επιπλέον τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχει μόνιμη συνεργασία και τα αυτοκίνητα να διακινούνται μέσω Βόλου προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Τέλος επτά εταιρείες παραμένουν στο «παιχνίδι» στο πλαίσιο παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου από το ΤΑΙΠΕΔ. Η δεσμευτική. Ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών είναι η 4η Αυγούστου αλλά αναμένεται να δοθεί παράταση. Ο κ. Αναγνώστου εκτίμησε ότι ο μειοδότης θα αναδειχτεί στο τέλος Οκτωβρίου του 2023.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο