24.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 14:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΟΕΒΕΜ: “Η παράνομη εργασία το κύριο πρόβλημα της οικονομίας”

ΟΕΒΕΜ: “Η παράνομη εργασία το κύριο πρόβλημα της οικονομίας”

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) σε σύσκεψη που είχε με Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της, υποστηρίζει «ότι η παράνομη εργασία στην πλειοψηφία των επαγγελμάτων συνεχίζει και μάλιστα με έντονους ρυθμούς. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει τόσο τους Επαγγελματίες και την ελεύθερη αγορά, όσο και το Κράτος». Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΜ επισημαίνει:

“Οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που συγκροτούν το 85% των θέσεων εργασίας της Ελληνικής Οικονομίας κατηγορούνται συνεχώς για φοροδιαφυγή και άτυπη εργασία, ενώ οι Μεγάλες και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις δεν φοροδιαφεύγουν. Παράλληλα πλήθος ανθρώπων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και έχουν έσοδα χωρίς να έχουν επαγγελματικό χώρο, έναρξη στην εφορία και ό,τι άλλο απαιτεί ο κλάδος που επιθυμούν να λένε ότι ανήκουν. Συνάμα ο μηχανισμός ελέγχου είναι ανύπαρκτος. Καθημερινά επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση και φτάνουν σε λουκέτο, αφού δεν έχουν στήριξη από την Πολιτεία, ενώ έχουν περάσει οικονομικές, υγειονομικές και ενεργειακές κρίσεις και παρόλα αυτά δεν σταματούν να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Το «σύστημα» δεν τους εντάσσει σε εργαλεία ρυθμίσεων οφειλών, οι τράπεζες τους αποκλείουν από χρηματοδοτικά εργαλεία με τους όρους που θέτουν και τα κριτήρια σε κάθε μορφή στήριξης τους θέτουν εκτός ένταξης. Τι συμβαίνει; αναρωτιούνται οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Το Κράτος δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει έσοδα; Αντιλαμβάνεται ότι επιχειρήσεις κλείνουν και άνθρωποι μένουν άνεργοι; Ακούμε μέχρι και για αυτοκτονίες. Οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις «στραγγαλίζονται» σταδιακά και στο τέλος κλείνουν. Ευθύνη έχουμε και εμείς οι ίδιοι οι Πολίτες – Καταναλωτές που επιλέγουμε τη συνεργασία με ΜΗ Επαγγελματίες. Μέσα από διάφορες σελίδες διαδικτυακές, κλειστές και ανοιχτές ομάδες, διαφημίσεις στο χώρο του διαδικτύου, επιλέγουμε για οικονομικούς κυρίως λόγους να συνεργαστούμε με ανθρώπους που δεν έχουν και δεν τηρούν καμία προδιαγραφή επαγγελματισμού. Ενισχύουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη μαύρη εργασία, αποδυναμώνουμε την υγιή οικονομία και συμβάλλουμε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την υπονόμευση της τοπικής οικονομίας“.

Και καταλήγει σε δυο βασικά αιτήματα, τα οποία ζητάει και διεκδικεί ο κλάδος:

  • Ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας, τον έλεγχο από τις Αρμόδιες Αρχές, την εφαρμογή όλων των νομοθετικών διατάξεων που διέπουν κάθε επαγγελματικό κλάδο και να συμπεριληφθούν στο Ν.5019/2023 (άρθρο 15) όλα τα Επαγγέλματα, ώστε να είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με διαφανή τρόπο στις διαδικτυακές δημοσιεύσεις το ΑΦΜ του προσώπου – επιχείρησης, η άδεια λειτουργίας ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ο αριθμός ΓΕΜΗ αν το πρόσωπο ασκεί εμπορική δραστηριότητα.
  • Ζητάμε από τους Συμπολίτες μας – Καταναλωτές να στηρίζουν και να εμπιστεύονται τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις του τόπου μας!

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο