13.9 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 08:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: Εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή του 1974

Λάρισα: Εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή του 1974

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής, “με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 49χρόνων από τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων , την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως από την Κύπρο.

Ακολούθησε ομιλία από τον υποψήφιο Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων-Μέλος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Ηρακλή Γερογιώκα και στη συνέχεια στην πλατεία Αγαμέμνονος Μπλάνα τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κων/νου Πολυκάρπου, ως φορείς της περιοχής και μέλη του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο