25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 13:15
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΜε επιτυχία η 22η γιορτή παραδοσιακής πίτας Πυργετού στον Κάτω Όλυμπο

Με επιτυχία η 22η γιορτή παραδοσιακής πίτας Πυργετού στον Κάτω Όλυμπο

Το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Ιουλίου, στην όμορφη πλατεία του Πυργετού “Βάιος Μαλλιάρας”, πραγματοποιήθηκε η 22η ετήσια γιορτή παραδοσιακής πίτας, την οποία ανέμεναν με χαρά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Πρόκειται για μία παραδοσιακή δράση, όπου οι γυναίκες του όμορφου χωριού φτιάχνουν τις πίτες με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά και τις προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Η πολιτιστική εκδήλωση είχε τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η πλατεία κατακλύστηκε από κόσμο, αλλά και επισκέπτες τόσο της περιοχής του Δήμου Τεμπών, όσο και των κοντινών παραλιών.

Φιλοξενούμενοι του Πολιτιστικού Συλλόγου ήταν χορευτικά συγκροτήματα από τον Χορευτικό Όμιλος Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολυποίκιλο παραδοσιακό γλέντι, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ακόμη, παρευρέθηκαν ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Απόστολος Μπίλλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτριος Μαιμάρης, οι αντιδήμαρχοι, Αθανάσιος Βλάχος, Κώστας Ζαρδούκας, Νικόλαος Μητσογιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Γιώργος Νικολάου, οι σύμβουλοι του κοινοτικού συμβουλίου Πυργετού, κα Βασιλική Γιάνναρου και Μιχάλη Μάγκας, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ. Σ. Κώστας Κολλάτος και Μαρία Κωστή, ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Διψάνας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού Θανάσης Λαϊνας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο