13.9 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 08:26
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΤην κοπή δένδρων στην κοίτη του χειμάρρου καταγγέλλει η Επιτροπή Δημοτών –...

Την κοπή δένδρων στην κοίτη του χειμάρρου καταγγέλλει η Επιτροπή Δημοτών – Φίλοι του Κραυσίδωνα

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα – Φίλοι του Κραυσίδωνα καταγγέλλει το κόψιμο των δένδρων στην άκρη της κοίτης του χειμάρρου και μάλιστα σε σημεία που δεν υπερχείλισε. Καλούν δε την περιφέρεια και το δασαρχείο να απαντήσουν με ποια κριτήρια προχωρούν στην κοπή τους.

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι τα δένδρα είναι δεκάδων ετών με βαθιές ρίζες που συγκράτησαν τα πρανή του χειμάρρου μετά τις δύο τελευταίες πλημμύρες και -όπως υποστηρίζουν- κόβονται με απόφαση του Δασαρχείου Βόλου και σε γνώση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα-Φίλοι του Κραυσίδωνα αναφέρει: “… Καλούμε άμεσα και δημόσια την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ να μας πει ποια είναι τα κριτήρια που αυτά τα δέντρα καρατομούνται. Ποια είναι η καταγραφή των δέντρων που πρέπει να αφαιρεθούν, το σχεδιάγραμμα επέμβασης σε σχέση με τα σημεία υπερχείλισης, η φωτογραφική απεικόνιση και όσα άλλα απαιτούνται προκειμένου να τεκμηριωθεί η αφαίρεσή τους. Η εκ των υστέρων ( μετά τις πλημμύρες) απόφαση σας για κοπή δέντρων επικαλούμενοι ενδεχομένως έκτακτη ανάγκη δεν τεκμηριώνει στην συνείδησή μας την αφαίρεση δέντρων με συνοπτικές διαδικασίες! Όσοι από εσάς περιβόητοι ειδήμονες εξετάσατε προσεκτικά και με σεβασμό την περιοχή θα παρατηρήσατε ότι σε αρκετές περιπτώσεις όπου υπήρχαν δέντρα και ήταν με βαθύ ρίζωμα, λειτούργησαν σαν δίχτυ προστασίας στα πρανή και στο έδαφος και τα πρανή παρέμειναν σταθερά!Τονίζουμε ότι πλατάνια (σύμφωνα με την απόφαση του δασαρχείου) βρίσκονται στο ορεινό τμήμα του χειμάρρου και όχι στο πεδινό -πλην ελαχίστων- και πληροφορούμε ότι οι βασικές αιτίες που ο Κραυσίδωνας πλημμύρισε δεν ήταν τα δέντρα που υπήρχαν στις άκρες της κοίτης του χειμάρρου και παραμένουν ( δεν υπήρχαν δέντρα στην μέση της κοίτης) αλλά τα φερτά υλικά από τα ορεινά και ημιορεινά μπαζώματα, οι χαμηλές γέφυρες, η ανεξέλεγκτη και ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ διοχέτευση όμβριων όπως αυτή που συλλέγει τα νερά του περιφερειακού δρόμου και τα ρίχνει με ένα τεράστιο αγωγό στην κοίτη του χειμάρρου. Μπορούν να προστεθούν και άλλα! Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες και πραγματικά νιώθουμε εξοργισμένοι ως πλημμυροπαθείς και δημότες με αυτή σας την απόφαση… διαχειριστές της ατυχίας αυτής της πόλης!”

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο