19.2 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 23:17
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤεχνητή νοημοσύνη και οι πιο εμβληματικές φωτογραφίες της ιστορίας

Τεχνητή νοημοσύνη και οι πιο εμβληματικές φωτογραφίες της ιστορίας

Βρισκόμαστε στο δρόμο προς ένα μέλλον όπου δεν είναι πλέον δυνατό να ξεχωρίσουμε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο. Αιτία φυσικά μία νέα τεχνολογία: η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση λίγους μήνες πριν, όταν μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου που φορούσε ένα λευκό μπουφάν Balenciaga έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο αντίκτυπος τεράστιος. Όπως και η ψεύτικες εικόνες που απεικόνιζαν τη «σύλληψη» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Και οι δύο εικόνες δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μια τα εργαλεία της νέας εποχής που σχηματίζεται μπροστά μας, όπως το Midjourney, το DALLE 3 και το Stable Diffusion, μια εποχή δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Τα συγκεκριμένα εργαλεία είναι σε θέση να κατακλύσουν το διαδίκτυο με ψευδείς εικόνες, με απίστευτη ταχύτητα.

Όταν κάποτε το να δεις κάτι σήμαινε ότι ήταν πραγματικό, σύντομα οποιοσδήποτε θα μπορεί να δημιουργήσει φωτορεαλιστικές απομιμήσεις με ένα πάτημα ενός κουμπιού.

Με αυτά τα δεδομένα το Politico, δημιούργησε ένα ενδιαφέρον κουίζ. Πήρε μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες της ιστορίας και, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δημιούργησε νέες εκδόσεις τους. Το θέμα είναι αν μπορείτε να ξεχωρίσετε το πραγματικό από το ψεύτικο.

Κάντε το κουίζ και δείτε μόνοι σας.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο