28.5 C
Almyros
10 Οκτωβρίου 2024 16:20
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜαλί: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τραυματίζει  κυανόκρανους σε αυτοκινητοπομπή

Μαλί: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τραυματίζει  κυανόκρανους σε αυτοκινητοπομπή

Αρκετά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μαλί (MINUSMA), η οποία βρίσκεται στη διαδικασία αποχώρησης από το κράτος του Σαχέλ, «τραυματίστηκαν σοβαρά» χθες Τετάρτη όταν η οχηματοπομπή τους χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Προχθές Τρίτη οι κυανόκρανοι της MINUSMA εγκατέλειψαν τη βάση τους στην Κιντάλ σχηματίζοντας μακρά οχηματοπομπή που κινήθηκε προς την κατεύθυνση της Γκαό, μεγάλης πόλης του βορρά, σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων.

Η MINUSMA διευκρίνισε αργότερα μέσω X (πρώην Twitter) πως τραυματίστηκαν οκτώ μέλη της, που διακομίστηκαν όλα στην Γκαό. Η επίθεση «ακολούθησε δυο παρόμοια περιστατικά» προχθές Τρίτη, στα οποία «δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν ελαφρά» και τους προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου.

Η αυτοκινητοπομπή αυτή ήταν η τελευταία που αποχώρησε από την Κιντάλ για να πάει στη βάση της MINUSMA στην Γκαό, υπό «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ασφαλείας».

Η MINUSMA, εν μέσω ταχείας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας, με διάφορους ένοπλους παράγοντες να διεκδικούν τον έλεγχο περιοχών (αυτονομιστές, τζιχαντιστές, τον τακτικό στρατό), επισπεύδει την αποχώρησή της, προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στο στρατιωτικό καθεστώς.

Εγκατάλειψε έτσι τις θέσεις της στην Κιντάλ χωρίς να περιμένει να φθάσει δύναμη του στρατού, επιτρέποντας στους αυτονομιστές αντάρτες με κυρίαρχο στοιχείο τους Τουαρέγκ να ξεπεράσουν τις ένοπλες δυνάμεις στην κούρσα για τον έλεγχο της περιοχής ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και τις ένοπλες ομάδες του βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο