25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 16:18
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΚινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας

“Να μπει φρένο στην ασυδοσία των funds”, ζήτησαν σήμερα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο πλαίσιο κινητοποίησης με αφορμή τον πλειστηριασμό ενός σπιτιού τριμελούς οικογένειας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας, “το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς θα ενταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Θεσσαλία, αφού παύει σε λίγες ημέρες να ισχύει και η αναστολή των πλειστηριασμών για τους πλημμυροπαθείς, που είχε ψηφιστεί στη Βουλή”. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία έγινε η κινητοποίηση, ο πρόεδρος του ΕΚΛ υπογράμμισε, ότι η διαδικασία κινήθηκε, αφού ο δικαιούχος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πληρωμή τριών δόσεων του δανείου, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βγαίνει σε πλειστηριασμό θέλησε να προχωρήσει σε διακανονισμό, όπως εξήγησε ο κ. Σκόκας, “αλλά οι όροι που έθετε το fund είναι επαχθείς, αφού προβλέπουν μεταξύ άλλων πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν αφαιρούνται από το συνολικό ποσό της οφειλής και αύξηση του ποσού της μηνιαίας δόσης κατά 150 ευρώ”.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ ζήτησε “να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες, κάτι που”, όπως υπογράμμισε ο ίδιος “δεν βλέπουμε να συμβαίνει από την πλευρά της πολιτείας, όταν πρόκειται για την καταβολή αποζημιώσεως, όπως με τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο