22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 12:18
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Ζητιάνευε χρήματα κρατώντας μαχαίρι: Θύματά του και ανήλικα παιδιά – Η...

Βόλος: Ζητιάνευε χρήματα κρατώντας μαχαίρι: Θύματά του και ανήλικα παιδιά – Η ποινή που του επέβαλαν

Χάρη στην έφεση γλίτωσε χθες την φυλακή 44χρονος χρήστης ουσιών, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για απειλή και παράνομη οπλοκατοχή.
Ο 44χρονος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο 4/11, όταν περιπλανιόταν στην περιοχή των Παλαιών, πλησίαζε περαστικούς -ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά – και τους ζητούσε χρήματα, ενώ στο χέρι κρατούσε σουγιά, κλειστό.

Όπως κατέθεσε ως μάρτυρας 27χρονος, ο ίδιος περπατούσε στην περιοχή όταν είδε τον 44χρονο να μιλά με δύο ανήλικους νεαρούς. Ο κατηγορούμενος τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα, ενώ όταν εκείνος του είπε πως δεν έχει, έφυγε.

Ταυτόχρονα ο 27χρονος παρατήρησε πως τα παιδιά ήταν τρομαγμένα, ενώ τα ίδια του είπαν πως ο 44χρονος είχε βγάλει μαχαίρι και τους ζητούσε χρήματα. Ο 27χρονος ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ παράλληλα ακολούθησε τον 44χρονο, ο οποίος σταματούσε εντωμεταξύ και άλλο κόσμο στον δρόμο.
Όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε τον 27χρονο, τον πλησίασε ξανά ζητώντας του και πάλι χρήματα, και ο νεαρός είδε ότι στο χέρι του κρατούσε κλειστό έναν σουγιά. Ο 27χρονος ειδοποίησε ένα περιπολικό που περνούσε από το σημείο, ενώ οι αστυνομικοί σταμάτησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο.
Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε πλησιάσει για τον ίδιο λόγο και 15χρονο αγόρι, ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου στην περιοχή. Όπως κατέθεσε εκ μέρους του ο πατέρας του νεαρού, ο 44χρονος πλησίασε τον ανήλικο και του ζήτησε χρήματα, ενώ όταν το παιδί αρνήθηκε να του δώσει, έβαλε το χέρι του μέσα στο πανωφόρι του σαν να έκρυβε κάτι εκεί.

Ο 15χρονος τρόμαξε από την κίνηση αυτή και απομακρύνθηκε σε σημείο που υπήρχε πλήθος κόσμου, αλλά είδε ότι ο κατηγορούμενος σταματούσε και άλλα άτομα. Τελικά επέστρεψε σπίτι, όπου είπε στους γονείς του τι είχε συμβεί, και εκείνοι προέβησαν σε καταγγελία.
Στην απολογία του ο 44χρονος, ζήτησε συγγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και είπε ότι δεν ήθελε να τρομάξει κανέναν απλά ζητούσε χρήματα για να εξασφαλίσει την δόση του.
«Δεν κυνήγησα, ούτε απείλησα κανέναν, δεν έβγαλα μαχαίρι, ζητώ συγγνώμη αν φοβήθηκε κάποιος. Ο σουγιάς ήταν κλειστός, δεν έβγαλα λεπίδα. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, να μου κοβόταν το χέρι. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν, μόνο χρήματα ζητούσα» δήλωσε.

«Έχω το σουγιαδάκι για να κόβω ναρκωτικά» ισχυρίστηκε επίσης ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε πως παρακολουθεί πρόγραμμα επανένταξης του ΟΚΑΝΑ αλλά υποτροπιάζει και επιστρέφει στην χρήση, ενώ ζει μόνος με την μητέρα του, η οποία είναι το μόνο του στήριγμα.

Η Εισαγγελέας της έδρας του τόνισε πως αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό θα ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για ληστεία, και πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο πράξεις, απειλή και οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του χρηματική ποινή 600 ευρώ και συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών, από την οποία διέταξε την έκτιση διαστήματος 3 μηνών, με την υπόλοιπη να αναστέλλεται.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος υπογράμμισε πως το δικαστήριο θα παραχωρήσει μια τελευταία ευκαιρία στον κατηγορούμενο για να αποφύγει την φυλάκιση, προκειμένω να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.
Η απόφαση του δικαστηρίου έδωσε στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη, δικαίωμα το οποίο άσκησε ο 44χρονος μετά την δίκη ώστε να παραμείνει εκτός φυλακής.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο