11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 06:35
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαθηγητής Π.Θ: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα επανέλθει το οικοσύστημα στον...

Καθηγητής Π.Θ: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα επανέλθει το οικοσύστημα στον Παγασητικό – Ποιο τμήμα επηρεάστηκε περισσότερο [βίντεο]

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο Δημ. Βαφείδης, καθηγητής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατάσταση που επικρατεί στον Παγασητικό κόλπο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το Πανεπιστήμιο έκανε τρεις δειγματοληψίες, στις 29/9, στις 20/10 και η τρίτη έγινε επί δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το πλημμυρικό φαινόμενο ήταν έντονο. Τα γλυκά νερά που έπεσαν στον Παγασητικό δημιούργησαν μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγές με την αλατότητα και σε άλλες παραμέτρους.

«Τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Τα θαλάσσια συστήματα έχουν μηχανισμούς αυτορύθμισης. Ήταν πρωτοφανές το φαινόμενο και δε μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το πότε θα επανέλθει το οικοσύστημα» τόνισε ο κ. Βαφείδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερο επηρεάστηκε το κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του κόλπου, ενώ καταγράφονται επιπτώσεις σε οργανισμούς που ζούνε στον πυθμένα της θάλασσας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Δ.Βαφείδης- Καθ. Γεωπονίας για νερά Παγασητικού: “Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα επανέλθει το οικοσύστημα””,”description”:”Προβληματισμός επικρατεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον Παγασητικό, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8xMS8wNi8xMi80Nl8yM182NTQ4ZTAxZmQ4YWYzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M7S”,”uploadDate”:”2023-11-06T12:49:00.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1wlaha4e0i&playlistId=v-cwrq6fvldjop”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο