25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 18:34
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑ“Τρέχει” το πρόγραμμα “Skills4Jobs” στον ΣΘΕΒ για ηλεκτρολόγους αυτοματιστές στη Θεσσαλία

“Τρέχει” το πρόγραμμα “Skills4Jobs” στον ΣΘΕΒ για ηλεκτρολόγους αυτοματιστές στη Θεσσαλία

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του ΣΘΕΒ στην Λάρισα. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει 144 ώρες μαθημάτων τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, ώστε να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκινούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ, ενώ στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

Στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ βρέθηκε ο υπεύθυνος παραγωγής της ΜΠΕΤΤΙΝΑ Α.Ε. κ. Κ. Γεροκώστας, ο οποίος αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία εφαρμογής των βιομηχανικών αυτοματισμών στην παραγωγική διαδικασία της επιχείρησης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου – αυτοματιστή, ιδιαίτερα για τις Θεσσαλικές βιομηχανίες.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική υποστήριξη των επιχειρήσεων EXALCO Α.Ε., ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο