24.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 14:34
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜέσα στην κόλαση της «Γάζας»: Σκηνικό αποκάλυψης στον Παλαιστινιακό θύλακα, μεταφέρουν ανταποκριτές

Μέσα στην κόλαση της «Γάζας»: Σκηνικό αποκάλυψης στον Παλαιστινιακό θύλακα, μεταφέρουν ανταποκριτές

Συγκλονιστικά βίντεο από δημοσιογράφους που βρέθηκαν μέσα στην «Κόλαση» της Γάζας, έρχονται στη δημοσιότητα. Ανταποκριτές ακολούθησαν ισραηλινούς στρατιώτες στα πεδία των μαχών και μεταφέρουν εικόνα από τις επιχειρήσεις μέσα στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και το τοπίο απόλυτης καταστροφής.

Συγκλονιστικές οι εικόνες που καταγράφουν δημοσιογράφοι από την Λωρίδα της Γάζα. Παντού συντρίμμια εκεί που κάποτε ζούσαν χιλιάδες. στο βάθος κόσμος περπατά μέσα σε ένα σκηνικό αποκάλυψης.

«Δεν μπορείς να μένεις για πολύ ώρα ακάλυπτος. Πάντα υπάρχει ένας στρατιώτης να στο υπενθυμίσει» λέει η Ανιές Βαραμιάν, δημοσιογράφος της γαλλικής τηλεόρασης.

Βρετανοί και Γάλλοι δημοσιογράφοι μπαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τον ισραηλινό στρατό και καταγράφουν εικόνες, γροθιά στο στομάχι.

«Υπό το βλέμμα των Ισραηλινών στρατιωτών, απελπισμένοι άμαχοι στη Γάζα, ολόκληρες οικογένειες, κάποιοι κρατούν λευκές σημαίες, φεύγουν από τα σπίτια τους προς τα νότια. Ενας άνδρας σέρνει μία ηλικιωμένη γυναίκα με μία καρέκλα» μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Channel 4, Σεκουντέρ Κερμάνι.

Ο ρεπόρτερ του Channel 4 περιγράφει το σκηνικό πολέμου, αλλά και το δράμα των χιλιάδων αμάχων που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στον νότο, δεν του επιτρέπεται όμως να πλησιάσει πιο κοντά. την έκταση της εξόδου δείχνουν μόνο οι εικόνες από παλαιστίνιους ρεπόρτερ. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες που κρατούν τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους.

«Το λέτε αυτό ανθρωπιστικό διάδρομο. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν, το βλέπουν ως αναγκαστικό εκτοπισμό, στον οποίο υποβάλλονται αυτοί οι άνθρωποι, ως μία στυγνή συλλογική τιμωρία. Πως απαντάτε σε αυτό;» ρωτά ο δημοσιογράφος τον Ισραηλινό αξιωματικό

«Αυτό που βλέπετε εδώ είναι μία προσπάθεια από τον Ισραηλινό στρατό να σώσει τους πολίτες της Γάζας από την ίδια τη Χαμάς και να βοηθήσει τους πολίτες της Γάζας και να τους σώσει τη ζωή, διαχωρίζοντάς τους από τους τρομοκράτες της Χαμάς» του απαντά ο αντισυνταγματάρχης Γκίλαντ Πάστερνακ.

Τα δυτικά τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την κατάσταση στα βόρεια του Παλαιστινιακού θύλακα, κατόπιν άδειας του Ισραηλινού Στρατού και αφού υπέβαλε το υλικό σε έλεγχο ασφαλείας.

Ακόμη και αυτό που επετράπη όμως είναι αρκετό.

«Βλέπουμε δύο Παλαιστινίους να κρατούνται. Κατηγορούνται ότι ενήργησαν ύποπτα» μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Channel 4 .

Οι διαδρομές προς το νότο όμως εξακολουθούν να βομβαρδίζονται εντατικά και οι μάχες μία ανάσα μακριά.

«Οι μάχες είναι αρκετά έντονες. Ακούτε την ανταλλαγή πυρών, κοντά μου… Οι συγκρούσεις είναι ακόμη πιο σκληρές μέσα στη Γάζα. Πρέπει να φύγουμε τώρα» μεταδίδει ο δημοσιογάρος από την «κόλαση» της Γάζας.

Ο ανταποκριτής του BBC Τζέρεμι Μπόουεν μεταδίδει: «Κατεβήκαμε από το πίσω μέρος ενός τεθωρακισμένου και περπατήσαμε σε μία ερειπωμένη περιοχή».

Οι στρατιώτες έδειξαν στον ανταποκριτή του BBC, Τζέρεμι Μπόουεν ένα κατεστραμμένο κτήριο όπου λένε πως βρισκόταν εργοστάσιο όπλων της Χαμάς. Στον όροφο ακριβώς από πάνω υπήρχαν διαμερίσματα που ζούσαν παιδιά.

Στη δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου που κατέγραψε την ίδια καταστροφή επέτρεψαν μόνο να διανύσει δύο με τρία χιλιόμετρα μέσα στη βόρεια Γάζα πάνω στο ισραηλινό τεθωρακισμένο.

«Αυτό ήταν. Το ταξίδι, σε εισαγωγικά, μέσα στην Μπέιτ Χανούν, τελειώνει εδώ. Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα, καθώς ο ισραηλινός στρατός είναι ήδη μέσα στην πόλη της Γάζας. Περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά» μεταδίδει η Ανιές Βαραμιάν.

Μία διαδρομή που όπως της είπαν, ακολούθησε τα βήματα των μελών της Χαμάς όταν επέστρεψαν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Κάλη Λέκκα

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο