27.4 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 17:25
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙνδία: Ζωντανοί είναι 40 εργάτες που έχουν παγιδευτεί από την κατάρρευση σήραγγας

Ινδία: Ζωντανοί είναι 40 εργάτες που έχουν παγιδευτεί από την κατάρρευση σήραγγας

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των συνεργείων διάσωσης είναι ζωντανοί οι σαράντα Ινδοί εργάτες, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί από χθες, Κυριακή, μετά την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή οδικής σήραγγας στη βόρεια Ινδία.

Ο Καραμβίρ Σινγκ Μπαντάρι, διοικητής της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφών, ενημέρωσε πως ήδη εστάλη στους παγιδευμένους νερό και τροφή.

Η κατάρρευση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα ινδικά Ιμαλάια, όταν μια ομάδα εργατών έβγαινε από το εργοτάξιο και έφθανε η ομάδα που θα την αντικαθιστούσε.

Η πρώτη επαφή με τους διασωθέντες έγινε μέσω ενός μηνύματος σε ένα κομμάτι χαρτί, όμως οι διασώστες κατάφεραν στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με ασυρμάτους. Αμέσως διοχετεύτηκε οξυγόνο στη ζώνη της σήραγγας που κατέρρευσε και ακολούθησαν και οι άλλες υποστηρικτικές κινήσεις, μεσω του αγωγού του οξυγόνου.

Σύμφωνα με τους διασώστες οι εκσκαφείς έχουν αφαιρέσει περίπου 20 μέτρα μπάζα, όμως οι εργάτες βρίσκονται 40 μέτρα μακρύτερα.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι, ο οποίος μετέβη σήμερα στον τόπο του ατυχήματος, δήλωσε στην πλατφόρμα X πως οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται «ακατάπαυστα για να τους βγάλουμε με ασφάλεια».

«Το θετικό είναι ότι οι εργάτες δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά διαθέτουν ένα χώρο περίπου 400 μέτρων για να περπατούν και να αναπνέουν», διαβεβαίωσε ο Ντεβέντρα Πατουάλ της εφημερίδας Indian Express.

Η σήραγγα αυτή αποτελεί τμήμα του προγράμματος κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Σαρ Νταμ, το οποίο προωθεί ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και έχει σχεδιαστεί για να βελτιωθούν οι συνδέσεις ανάμεσα σε τέσσερις ινδουιστικές τοποθεσίες, μεταξύ των σημαντικότερων της χώρας, καθώς επίσης και με τις μεθοριακές περιφέρειες της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο