11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:42
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑυτοψία στο Κατηχώρι: Επικίνδυνος δρόμος αιωρείται – Βομβαρδισμένο το χωριό

Αυτοψία στο Κατηχώρι: Επικίνδυνος δρόμος αιωρείται – Βομβαρδισμένο το χωριό [εικόνες]

Οι δύο φονικές κακοκαιρίες Daniel και Elias του περασμένου Σεπτεμβρίου άφησε ανοιχτές πληγές σε υποδομές της Μαγνησίας, καθώς η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κατηχώρι Πηλίου, το οποίο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τους τόνους βροχής που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα ακόμα και οι βασικές υποδομές να καταστραφούν και άλλες να καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα.

Το TheNewspaper.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο χωριό που απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου, πέντε μήνες μετά το ακραίο φαινόμενο.

Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα, καθώς μέρος του οδοστρώματος στον δρόμο μέσα στον οικισμό αιωρείται. Ο μισός δρόμος κάτω από την άσφαλτο είναι κούφιος, παρότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το σημείο κανονικά!

Τα ρέματα παραμένουν μη διευθετημένα και η εικόνα δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τις δύσκολες ημέρες που ακολούθησαν από το πέρασμα των δύο θεομηνιών.

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν από την Πολιτεία να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και βέβαια να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο άμεσο μέλλον, καθώς ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και κάθε φορά που βρέχει, εκείνοι τρέμουν για τις περιουσίες τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο