22 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 23:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑυξημένος αριθμός ιπτάμενων κατσαρίδων στη Λάρισα – Τι λέει η ΔΕΥΑ

Αυξημένος αριθμός ιπτάμενων κατσαρίδων στη Λάρισα – Τι λέει η ΔΕΥΑ

Γίνονται ψεκασμοί από τη ΔΕΥΑΛ, αλλά απαιτείται συντονισμένη απεντόμωση και σε ιδιοκτησίες – Ήπιος χειμώνας και απότομη άνοδος θερμοκρασίας τα αίτια του φαινομένου

Ιδιαίτερα έντονο είναι φέτος το πρόβλημα της εμφάνισης ιπτάμενων κατσαρίδων. Όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες η αύξηση του πληθυσμού σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ήπιος ο χειμώνας, σε συνδυασμό με την υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου, η ΔΕΥΑΛ φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, υλοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.

Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την δημοτική επιχείρηση, για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων, τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους τηλεφωνικούς αριθμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. 2410 687-199 και 2410 687-179 και όλες τις ημέρες και ώρες στο email info@deyal.gr

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο