22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 19:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΆγιος Λαυρέντιος: Το «διαμάντι» του Πηλίου με την υπέροχη θέα και την...

Άγιος Λαυρέντιος: Το «διαμάντι» του Πηλίου με την υπέροχη θέα και την απέραντη φυσική ομορφιά

Ο Άγιος Λαυρέντιος βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Πηλίου και είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά με υπέροχη θέα, σε όλο τον Παγασητικό κόλπο και όμορφα παραδοσιακά λιθόστρωτα καλντερίμια. Βρίσκεται σε 600 μ. υψόμετρο και σε απόσταση 19 χλμ.από τον Βόλο. Κοντά στο χωριό ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας. Το χωριό είναι καταπράσινο και έχει δάσος με οξιές, καστανιές και πλατάνια. Κάτω από το χωριό και κατα μήκος της διαδρομής υπάρχουν κτήματα με ελιές, κερασιές, μηλιές αχλαδιές και άλλα. Επίσης  η πλατεία του χωριού έχει αιωνόβια πλατάνια, που ειδικά, το καλοκαίρι φιλοξενούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές. 

Όπως είναι άλλωστε γνωστό ο Άγιος Λαυρέντιος τα τελευταία χρόνια μετονομάζεται σε «Μουσικό Χωριό» διότι κάθε Αύγουστο διοργανώνονται εκδηλώσεις που διαρκούν μέχρι και αρχές Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν πολλά σεμινάρια: μουσικά, μαριονέτας – παραστάσεις: θεατρικές, κουκλοθέατρο, ομιλίες, αλλά και συναυλίες στην πλατεία, στο σχολείο και στις αλάνες του χωριού. Είναι πλέον γνωστό πανελλαδικά, αλλά και από όλο τον κόσμο, ως το χωριό των μουσικών και σημείο συνάντησης και συμβίωσης καλλιτεχνών. 

Το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου φέρει το όνομά του από το Μοναστήρι του Αγίου που υπάρχει στην περιοχή και κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς Βενεδικτίνους μοναχούς που κατάγονταν από την ιταλική πόλη Amalfi. Το μοναστήρι αργότερα εγκαταλείφθηκε. Ανακατασκευάστηκε ως ορθόδοξη μονή από τον Αρχιδιάκονο Λαυρέντιο τον Τραπεζούντιο. 

Στη γιορτή του Αγίου Λαυρεντίου, 1η Ιουνίου και στη γιορτή του προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διοργανώνεται στην πλατεία η γιορτή του «Κερασιού». Στις 16 Αυγούστου: προσκύνημα του Νεομάρτυρα Αγίου Αποστόλου, ντόπιου άγιου που μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη, γιορτάζετε με πανήγυρι! 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο