22 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 23:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑλ. Μεϊκόπουλος: «Η επιβράβευση των πρωταθλητών της Κ19 του Ολυμπιακού κίνητρο για...

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η επιβράβευση των πρωταθλητών της Κ19 του Ολυμπιακού κίνητρο για την αθλούμενη νεολαία»

Να αναγνωρίσει εμπράκτως την αξία της μεγάλης διάκρισης που πέτυχαν οι νεαροί πρωταθλητές της Κ-19 του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του 1ου Κυπέλλου στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση Uefa Youth League και να τους εντάξει στις ευνοϊκές διατάξεις για είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό  ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.  

Προχωρώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν συνολικά 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι: «Οποιαδήποτε αθλητική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί κίνητρο και παράδειγμα για την αθλούμενη νεολαία. Η Πολιτεία οφείλει, για λόγους ισονομίας να προχωρήσει στη θέσπιση σχετικής διάταξης προκειμένου οι νέοι πρωταθλητές της Κ-19 του Ολυμπιακού Πειραιώς να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις για τους διακριθέντες αθλητές και να ανταμειφθούν για τον αγώνα και τις θυσίες που έχουν κάνει τόσα χρόνια και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο νόμος 4115/2013 ορίζει του όρους και τις προϋποθέσεις επιβράβευσης των διακριθέντων αθλητών/-τριων της χώρας με ευνοϊκή μεταχείριση για την είσοδό τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Οι γονείς των πρωταθλητών της Κ-19 του Ολυμπιακού που ενδιαφέρονται για εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα αιτήθηκαν την εισαγωγή των νέων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με αριθ.Φ.152/101768/Α5/14-9-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ως διακριθέντες αθλητές. Σύμφωνα με τους γονείς, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε ότι οι εν λόγω αθλητές δεν εμπίπτουν στις ευνοϊκές διατάξεις ως έχουν και για την υπαγωγή τους απαιτείται περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Ακόμη και αν, σύμφωνα με την υπουργική απάντηση, το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τη σχετική ευνοϊκή ρύθμιση για τους άνω αθλητές, η Πολιτεία οφείλει να δημιουργεί κατάλληλα κίνητρα για την ενεργό συμμετοχή των νέων σε αθλητικές δραστηριότητες». Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να προσαρμόσει το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο στη μεγάλη επιτυχία των πρωταθλητών της Κ-19 και να δημιουργήσει επιπρόσθετα κίνητρα για όλους τους νέους αθλητές/-τριες που κάνουν περήφανη τη χώρα μας διεθνώς

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο