31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:29
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑλ. Τσίπρας από Βόλο: “Μην ακούτε τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού”

Αλ. Τσίπρας από Βόλο: “Μην ακούτε τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού”

Κάλεσμα στους πολίτες να μην εφησυχάσουν μέχρι τις εκλογές και να μην ακούν τις σειρήνες που θέλουν να αποπροσανατολίσουν, απηύθυνε από τον Βόλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, στην παραλία του Βόλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά και σε ζητήματα που απασχολούν την Μαγνησία και ιδιαίτερα στην επένδυση σταθμού LNG στον Παγασητικό, λέγοντας ότι, ως κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουν τέτοιους είδους εγκαταστάσεις, καθώς αποτελούν κίνδυνο. Τόνισε ακόμη, πως θα σταματήσουν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου και θα αποδώσουν στον Δήμο της πόλης το μέρος της χερσαίας ζώνης που του αναλογεί. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη, πως θα προωθήσουν και στην Μαγνησία, όπως και σε όλη τη χώρα, την μεταρρύθμιση για τις ενεργειακές κοινότητες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με διαβούλευση όμως, με τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να αποτραπούν επιζήμιες παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τον τουρισμό. 

Αναφορά έκανε και στον τομέα της Υγείας, λέγοντας πως θα προχωρήσουν αποφασιστικά στην ενδυνάμωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και το Τοπικών Μονάδων Υγείας, τόσο της χερσαίας, όσο και της νησιωτικής Μαγνησίας.

Όσον αφορά στην Εκπαίδευση, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι ήταν η κυβέρνησή του που κατέστησε με τις πολιτικές της, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πιο πετυχημένο παράδειγμα συμβολής στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συμβολή στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και αυτή την παρακαταθήκη, όχι μόνο θα την διαφυλάξουν, αλλά θα είναι το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σίγουρος για τη νίκη

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε σίγουρος για τη νίκη, τονίζοντας ότι «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός και όχι τα καρτέλ”

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά το χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες” επισήμανε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας  πως είναι στο χέρι των πολιτών, “την άλλη Κυριακή να τελειώσουμε οριστικά όχι μόνο και όχι απλά με τη Δεξιά, αλλά με το καθεστώς που έχει πολύ έντονο το στοιχείο της οικογενειοκρατίας”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε, για μια ακόμη φορά τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας: “Τί θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι’ αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη; Θα αρχίσουν πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκης για τη μεσαία τάξη η οποία όπως είπε “κατάντησε να ζει με κουπόνια” τονίζοντας πως αφήνει πίσω του εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους ανθρώπους, μια γενικευμένη ανασφάλεια αλλά και τραγωδίες που συνοψίζονται στην λέξη, “Τέμπη”.

Απευθυνόμενος και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, επισήμανε ότι “η πλειοψηφία τους είναι έντιμοι άνθρωποι και ντρέπονται για τη σημερινή ηγεσία του κόμματος τους”, και τους κάλεσε να ψηφίσουν με κριτήριο την ηθική και την εντιμότητα.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο