27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:14
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑνακύκλωση: Εκνευρισμός στα social media για τα νέα, μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια

Ανακύκλωση: Εκνευρισμός στα social media για τα νέα, μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια

Εκνευρισμό προκαλούν σε πολλούς Βρετανούς καταναλωτές τα νέα καπάκια στις πλαστικές συσκευασίες, τα οποία δεν αποσπώνται από τα μπουκάλια προκειμένου να ανακυκλώνονται μαζί τους.

Βεβαίως τα ίδια καπάκια εφαρμόζονται στις πλαστικές συσκευασίες όλων των εταιρειών, και στην Ελλάδα, σε υλοποίηση της οδηγίας 2019/904 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως το μεγάλο καταναλωτικό κοινό της CocaCola και η εφαρμογή του μέτρου αυτού ήδη από τον προηγούμενο Μάιο στη Βρετανία, έχει αφήσει αρκετό χρόνο ώστε πολλές από τις αντιδράσεις αυτές να καταγραφούν στα social media.

Ανακύκλωση: Tι σημαίνουν οι αριθμοι μέσα στο σύμβολο

Διαμαρτυρίες

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Daily Record, πολλοί δυσαρεστημένοι οπαδοί των ανθρακούχων ποτών εκφράζουν τον εκνευρισμό τους στο twitter.

«CocaCola, τι συμβαίνει με αυτά τα νέα καπάκια; Ποτέ δεν ανοίγουν σωστά και όταν τελικά το ανοίγεις, κόβει τα χέρια σου κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις ξανά το μπουκάλι, καθώς ο κρίκος γίνεται πραγματικά αιχμηρός», έγραψε ένας καταναλωτής.

Ένας άλλος ανέφερε: «CocaCola σταματήστε με τα καπάκια που είναι ενωμένα μεταξύ τους βαρέθηκα να κόβω το χέρι μου κάθε φορά που ανοίγω το μπουκάλι μου. Απλά φέρτε πίσω το παλιό καπάκι επιτέλους».

«CocaCola, πίνω μαζί σας όλη μου τη ζωή, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ποτέ!!! Αλλά αυτά τα νέα καπάκια συνεχίζουν να με κόβουν. Το καπάκι πάντα ξεκολλάει, οπότε πρέπει να το ξεσκίσεις για να το ξαναπουλήσεις σωστά», έγραψε ένας τρίτος

Ενώ άλλος σημείωσε: «Ευχαριστώ CocaCola για αυτά τα ηλίθια προσαρτημένα καπάκια μπουκαλιών που δεν κάνουν σωστά και προκαλούν διαρροή του Dr Pepper μου σε όλα τα πράγματά μου – μπορώ να εγγυηθώ ότι στο μέλλον θα σκίζω σκόπιμα κάθε καπάκι μπουκαλιού και δεν θα το ανακυκλώνω, τι ηλίθια ιδέα!».

«CocaCola, υπάρχει περίπτωση να τακτοποιήσετε τα καπάκια των μπουκαλιών σας; Είναι έτσι εδώ και μήνες και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα βελτιωθεί», έγραψε ένας τέταρτος.

Τι λέει η Coca Cola

Μιλώντας στην Daily Record, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Τα νέα προσαρτημένα καπάκια της CocaCola έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τα απορρίμματα και να διευκολύνουν τη συλλογή και την ανακύκλωση, διατηρώντας όλα τα μέρη του μπουκαλιού μαζί. Για τον νέο σχεδιασμό έγινε εκτεταμένη έρευνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να έχουν μια θετική εμπειρία όταν απολαμβάνουν τα ποτά μας. Κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της φιάλης, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να μην αφαιρούν το καπάκι από το λαιμό της φιάλης, ούτε να στρίβουν ή να λυγίζουν τη γλωττίδα με τρόπο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ή να βλάψει το κλείσιμο.»



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο