22 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 23:13
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το LNG λόγω μη απαρτίας

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το LNG λόγω μη απαρτίας

Λόγω μη απαρτίας και κυρίως της απουσίας των συμβούλων της πλειοψηφίας, αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προοπτική εγκατάστασης Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου στον Παγασητικό Κόλπο, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Στην αίθουσα του Δ.Σ., εμφανίστηκε ο δήμαρχος και το προεδρείο του Δ.Σ, με τον πρόεδρο Γ. Μουλά να ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν υπό τις αποδοκιμασίες εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πολιτών που βρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, και είχαν αναρτήσει στον τοίχο και ένα πανό.

Κατά την αποχώρησή του, ο δήμαρχος Α. Μπέος αποδοκιμάστηκε από δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες παρέμειναν στο χώρο σε μία άτυπη συνέλευση και πήραν το λόγο εκπρόσωποί τους τοποθετούμενοι στο θέμα. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «η τεχνητή έλλειψη απαρτίας αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό των μεγαλοεπενδυτών, επιεχιρηματικών ομίλων που επιθυμούν να στήσουν μια εγκατάσταση που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη ζωή μας και εμπλέκει την περιοχή σε μεγάλους κινδύνους». Όπως ανέφερε “η δημοτική αρχή βάζει πλάτη για να προχωρήσει η επένδυση”.

«Προτείνω να μείνουμε και να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των φορέων και να δώσουμε το παρών και στην επόμενη συνεδρίαση αλλά και στο συλαλλητήριο αύριο Σάββατο το απόγευμα στην παραλία της πόλης».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο», Ιάσονας Αποστολάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η αίθουσα ήταν γεμάτη από πολίτες, σημειώνοντας οτι, «Υπεκφεύγει ο δήμαρχος αλλά κάποια στιγμή η συνεδρίαση θα γίνει και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ».

Ο Απόστολος Παπαδούλης επισήμανε ότι «οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται διαφορετικά θα είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου... Μιλάμε για καταστροφή του οικοσυστήματος. Η Δημοτική αρχή που στηρίζει την επένδυση ας εξηγήσει στην κοινωνία τα υπέρ και τα κατά».

Το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Όχι στο LNG στον Παγασητικό» τόνισε ότι «αυτό που ζούμε και ζήσαμε σήμερα είναι η συνέχεια του ευτελισμού του θεσμού της δημοτικής αρχής… Έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς, με τους περισσότερους πολιτικούς εκπροσώπους κι όλοι είναι κατά της εγκατάστασης... Οι δύο υφυπουργοί δεν έχουν πάρει θέση. Τους καλούμε να πάρουν θέση κι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση...Πρέπει να ενημερώσουμε τους συμπολίτες τις τη σοβαρότητα του προβλήματος...».

Ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, επισήμανε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι περισσότεροι οι συνταξιούχοι παρόντες. «Δεσμευόμαστε ότι όλα τα σωματεία να μην γίνει ο σταθμός στην περιοχή μας είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας μέχρι 6 Μαΐου να διοργανώσουμε αντιδράσεις και φυσικά να γίνει κανονικά η επόμενη συνεδρίαση».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτης, τόνισε ότι «με αυτή την επένδυση υποθηκεύεται η δημόσια υγεία και είμαστε ενάντια στην τοποθέτηση ενός τέτοιου σταθμού».

Ο κ. Παπαρούνας, εκπροσωπώντας τον Εξωραϊστικό σύλλογο Αγίου Στεφάνου, τόνισε ότι τον ανησυχούν κινήσεις της εταιρείας που χωρίς να καταθέσει πρόταση για αλλαγή χωροθέτησης από Πευκάκια στη θέση μεταξύ Αγίου Στεφάνου, το ανακοίνωσε και υπήρξαν οι αντιδράσεις και μετά εκ των υστέρων, όταν αυτές καταλάγιασαν κατέθεσε αλλαγή χωροθέτησης.

Αντίθετος στην επένδυση δήλωσε και ο δικηγόρος κ. Γκανάτσιος εκ μέρους του Συλλόγου Κριθαριάς και Πλακών ενώ εκπρόσωπος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Π.Θ., αναφέρθηκε στην αρνητική θέση του συλλόγου στη δημιουργία της επένδυσης. Τέλος ο φοιτητής Γιώργος Νικολούδης χαιρέτησε τη συνέλευση και τόνισε ότι οι φοιτητές στηρίζουν τον αγώνα των φορέων.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο