17.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 07:21
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης οι πολιτικοί αρχηγοί, προτάσσοντας τις προγραμματικές τους...

Ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης οι πολιτικοί αρχηγοί, προτάσσοντας τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις

Νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μία μονάδα εντός της επόμενης τετραετίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αλλά και την πρόθεσή του να εξετάσει τη μείωση του ΦΠΑ μετά την πρώτη διετία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε προκλητική τη σύνδεση του Youth Pass με μπουκάλια ουίσκι, την οποία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στην ασφάλεια των συγκοινωνιών και στα εργασιακά δικαιώματα και δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Προτάσσοντας τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ισχυρή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ.

«Τουλάχιστον κατά μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Δεν κάνω βήμα πίσω από την αξιολόγηση, παντού. Είναι πολύ προσβλητικό να πιστεύει κανείς για τη νεολαία ότι αν δώσουμε 150 ευρώ σε ένα νέο παιδί για να πάει διακοπές, ή να πάει σε ένα χώρο πολιτισμού, ότι αυτό το ποσό να συνδέεται με ένα μπουκάλι ουίσκι. Ανάλογα με την απόδοση της οικονομίας μας, θα αρχίσουμε να εξετάζουμε μειώσεις στον ΦΠΑ. Οριζόντιες όμως» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρατισμό και ακατάσχετη παροχολογία και άσκησε δριμεία κριτική στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κρατικοποιήσεων.

«Ποιος είναι ο σκοπός και τι λογική έχει να πας να ξανακρατικοποιήσεις την “Εθνική”; Τα δάνεια στους κολλητούς επί ΣΥΡΙΖΑ τα είδαμε. Και ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος αφού πήγε να διαπραγματευτεί τη λειτουργία του “ΣΥΡΙΖΑ channel” με αντάλλαγμα τι; Το μισό έργο του Πάτρα-Πύργος το οποίο τινάχθηκε στον αέρα. Έχουν τεχνογνωσία οι άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ; στο πώς να τα κάνουν αυτά. Ε, δεν θέλουμε να τα ξαναδούμε» επισήμανε.

Με έμφαση στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, αλλά και τα εργασιακά, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιόδευσε στον Πειραιά, όπου θα είναι υποψήφιος και στην Α΄ Περιφέρεια, συναντήθηκε με συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ και δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Κατήγγειλε, μάλιστα, την πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ παιδιού συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ.

«Εμείς κυβερνήσαμε έχοντας την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας. Με το που βγήκαμε θεσπίσαμε την λεγόμενη 13η σύνταξη. Θέλω να κρατήσετε τη δέσμευσή μας για τη στήριξη των εργαζόμενων. Πριν από 10 ημέρες και παρά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, είχαμε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ συνδικαλιστών συγκεκριμένης παράταξης» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το συσσίτιο της Μητρόπολης και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του μίλησε για το πρόγραμμα και το όραμά του για το μέλλον της Ελλάδας και για τους μηχανισμούς που θέλει να κινήσει για να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.

«Έχω επιτεθεί εγώ με fake news στον κ.Μητσοτάκη; Είμαι εγώ που έβαλα τον ανηψιό μου να στήσει εις βάρος του Μητσοτάκη αυτό το παρακράτος των υποκλοπών; Εγώ δεν έχω προσωπικές εμμονές. Έχω μία εμμονή. Να κάνω την πατρίδα μου ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα έχει βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε σε συνέντευξή του στο STAR.

Στην Καλλιθέα μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας ενίσχυση του ΚΚΕ για να δώσει μάχη απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές.

«Λίγες μέρες απέμειναν. Την άλλη Κυριακή ο λαός μας θα μετρήσει το ανάστημά του. Και μεις του λέμε σήμερα από εδώ από την Καλλιθέα, ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ζήτησε ψήφο στην «Ελληνική Λύση»

«Εμείς ήρθαμε ως Ελληνική Λύση για να κυβερνήσουμε. Όχι για να συγκυβερνήσουμε. Ακούω προσωπικές αντιπαραθέσεις, αιχμές και ύβρεις μεταξύ των τριών. Δεν έχω ακούσει πρόγραμμα. Αν δεν αλλάξει παραγωγικό μοντέλο η χώρα, έχουμε πρόβλημα πλέον επιβιώσεως»

Για το σύστημα “Δήμητρα” μίλησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας ότι δεν φτιάξανε το ΜΕΡΑ25 για να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα.

«Το σύστημα «Δήμητρα» είναι κάτι το οποίο εμάς μας κάνει πολύ περήφανους γιατί είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών. Είναι ένα σύστημα πληρωμών εκτός τραπεζών. Πέρασε όμως σαν επιστροφή στην δραχμή. Αυτό είναι κομμάτι της μαύρης προπαγάνδας» σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο