25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 18:23
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑγγλία (27η αγωνιστική): Λείπει το ντέρμπι, αλλά όχι και το ενδιαφέρον!

Αγγλία (27η αγωνιστική): Λείπει το ντέρμπι, αλλά όχι και το ενδιαφέρον!

 

Με τέσσερις αγώνες ύψιστης σημασίας συνεχίζεται σήμερα (12/03) η 27η “στροφή” του αγγλικού πρωταθλήματος, όπου η Άρσεναλ έχει… επικίνδυνη έξοδο κόντρα στη Φούλαμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να επιστρέψει στις νίκες για την Premier League, αντιμετωπίζοντας την ουραγό Σαουθάμπτον.

Το πρωτάθλημα της Premier League τραβάει τα βλέμματα για άλλη μια σεζόν. Σήμερα (12/03) η “αυλαία” της 27ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος “πέφτει” με τέσσερις σημαντικές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Το πρόγραμμα της ημέρας “ανοίγει” στις 16:00 με τρία παιχνίδια. Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Άστον Βίλα, με τα “σφυριά” να έχουν 23 βαθμούς και να βρίσκονται στην 18η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν 34 βαθμούς και απέχουν 8 βαθμούς μακριά από την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από σημαντική νίκη με 2:0 στην έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας για το Europa Conference League, όμως ηττήθηκαν με το “βαρύ” 4:0 από την Μπράιτον για το πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά, η Άστον Βίλα προέρχεται από δυο διαδοχικές νίκες κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον αντίστοιχα, έχοντας εξαιρετική ψυχολογία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μόγες έχει τον “πονοκέφαλο” των αμφίβολων Αντόνιο (23 συμ/3 γκολ), Πακετά (17 συμ/2 γκολ), Ντάουνς (12 συμ/- γκολ) και Τσούφαλ (18 συμ/- γκολ). Από την άλλη μεριά, για την Βίλα εκτός είναι ο Καμαρά (19 συμ/- γκολ), ο Κοουτίνιο (20 συμ/1 γκολ) και ο Ντεντονκέρ (13 συμ/- γκολ).

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την ουραγό Σαουθάμπτον. Οι “κόκκινοι διάβολοι” παραμένουν στην τρίτη θέση της κατάταξης με 49 βαθμούς και έβγαλαν αντίδραση μετά τη “βαριά” ήττα με 7:0 από τη Λίβερπουλ, επικρατώντας με 4:1 επί της Μπέτις για τους “16” του Europa League, ενώ οι “Άγιοι” προέρχονται από σπουδαία νίκη επίσης κόντρα στη Λέστερ και αποκλεισμό από το FA από την Γκρίμσπι. Ο κόουτς Τεν Χάαγκ δεν υπολογίζει στους Φαν Ντε Μπεκ (7 συμ/- γκολ) και Έρικσεν (19 συμ/1 γκολ), ενώ αμφίβολος είναι ο Σάμπιτζερ (5 συμ/- γκολ). Στον αντίποδα, η Σαουθάμπτον δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Αλκαράς (5 συμ/2 γκολ) λόγω τραυματισμού, ενώ ανέτοιμος δείχνει ο ΜακΚάρθι.

Η Άρσεναλ έχει δύσκολη “αποστολή” στις 16:00, καθώς φιλοξενείται από τη Φούλαμ στο “Κρέιβεν Κότατζ” και θέλει το “τρίποντο” για να παραμείνει στο +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ οι “κότατζερς” είναι στην όγδοη θέση με 39 βαθμούς και “κυνηγούν” μια θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, αν και έχει μείνει πίσω. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Σέντρικ Σοάρες (2 συμ/- γκολ), τον Ζοάο Παλίνια (24 συμ/3 γκολ), τον Κέρνεϊ (22 συμ/- γκολ), τον Κουρζαβά (3 συμ/- γκολ) και τον Κεμπανό (12 συμ/- γκολ). Ο Μικέλ Αρτέτα έχει τον “πονοκέφαλο” των απουσιών των τραυματιών Τροσάρ (8 συμ/1 γκολ) και Ενκέτια (23 συμ/4 γκολ), με τους Ζεσούς (14 συμ/5 γκολ), Όντεγκααρντ (25 συμ/9 γκολ) και Τιέρνεϊ (17 συμ/- γκολ) να δίνονται ως αμφίβολοι.

Τέλος, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής “πέφτει” στις 18:30 με το παιχνίδι της Νιουκάστλ κόντρα στη Γουλβς. Οι “Καρακάξες” βρίσκονται στην έκτη θέση με 41 βαθμούς και στοχεύουν στην πεντάδα και τα… αστέρια, ενώ οι “λύκοι” βρίσκονται με 27 βαθμούς στην 13η θέση και είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, θέλοντας όμως βαθμούς για να μην… κινδυνέψουν για την παραμονή τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Ζοέλιντον (22 συμ/2 γκολ) και στον τραυματία Φρέιζερ. Για τη Γουλβς τραυματίας για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα είναι ο Ντιέγκο Κόστα (14 συμ/- γκολ), ενώ οι Μπουένο (15 συμ/- γκολ) και Τραορέ (8 συμ/- γκολ) παραμένουν εκτός δράσης. //

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στην Premier League:

Σάββατο 11 Μαρτίου

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 1:0
Έβερτον – Μπρέντφορντ 1:0
Λέστερ – Τσέλσι 1:3
Λιντς – Μπράιτον 2:2
Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3:1
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0:1

Κυριακή 12 Μαρτίου

16:00 Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα
16:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον
16:00 Φούλαμ – Άρσεναλ
18:30 Νιουκάστλ – Γουλβς

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο