19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 03:32
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑγγλία: Τοπικές εκλογές – Το πρώτο τεστ για τον Σουνακ

Αγγλία: Τοπικές εκλογές – Το πρώτο τεστ για τον Σουνακ

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές σε όλη την Αγγλία, όπου τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7 το πρωί, στην πρώτη σημαντική δοκιμασία για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Περίπου 8.000 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται σε 230 συμβούλια, ενώ οι ψηφοφόροι επιλέγουν ποιους θέλουν να διευθύνουν τις υπηρεσίες στην περιοχή τους. Οι ψηφοφόροι στο Μπέντφορντ, Λέστερ, Μάνσφιλντ και Μίντλεσμπρο θα εκλέξουν επίσης δημάρχους.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 22:00, με όλα τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται την Παρασκευή. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα του πρωινού της Παρασκευής, με 65 συμβούλια να μετρούν τις ψήφους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Ιρλανδία μετατέθηκαν για την Πέμπτη 18 Μαΐου λόγω της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ΄, το Σάββατο.

Σύμφωνα  με τις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί διατηρούν ένα προβάδισμα άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων (44% – 28%) έναντι των Συντηρητικών όμως παρά το διψήφιο προβάδισμα της αντιπολίτευσης, αμφισβητείται η δημοτικότητα του ηγέτη του κόμματος, Κιρ Στάρμερ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο