15.9 C
Almyros
14 Οκτωβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑνοικτή συζήτηση για το χθες και το σήμερα του Βόλου

Ανοικτή συζήτηση για το χθες και το σήμερα του Βόλου

Οι πλημμύρες, το σήμερα και η κλιματική αλλαγή, το αύριο του Βόλου και της Μαγνησίας.

Το αποτύπωμα του Βόλου από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα, αλλά και η προοπτική του αύριο είναι το αντικείμενο της ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε ο εκδοτικός Όμιλος Καρεκλίδη, στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας. Την εκδήλωση προλόγισε και συντονίζει ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης, Εκδότης της εφημερίδας «Mαγνησία», με ομιλητές τους:

Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Νάνσυ Καπούλα, Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας, Πρόεδρος διεπιστημονικής επιτροπής διαχείρισης Κάρλα – Παγασητικού

Δημήτρης Πιτσιώρης, πρώην Δήμαρχος Βόλου, πρώην Υφυπουργός.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή και νέα περιοδική έκδοση του Ομίλου Καρεκλίδη με τίτλο «Ο Βόλος που χάθηκε-Τα δεινά στη Δεκαετία 1950-1960-Το Σήμερα και το Αύριο», που κυκλοφόρησε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα «Μαγνησία».

Στην  έκδοση αυτή των «Στιγμών Ιστορίας», παρουσιάζονται όλα τα γεγονότα και οι καταστροφές που έπληξαν τον Βόλο τα έτη 1954 και 1955 (σεισμοί και πλημμύρες), αλλά και όλα όσα ακολούθησαν για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διαμόρφωση της πόλης, ώστε να εξελιχθεί ως έχει σήμερα.

Οι ομιλητές ουσιαστικά και ο καθένας από την θέση που διαδραμάτισε και διαδραματίζει συμμετέχοντας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων μίλησαν για την πόλη του Βόλου, μέσα από ιστορικές αναδρομές από την εποχή με μεταπολέμου, με ιδιαίτερους σταθμούς στη διαμόρφωση της πόλης μετά τις μεγάλες καταστροφές.

Αναλύθηκαν έργα σταθμοί, λάθη και παραλείψεις σε επίπεδο σχεδιασμού, με στόχο να αναδειχθούν να απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν σήμερα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αρνητικές συνέπειες σε μια πόλη που ακόμα μετράει πλημμύρες.

Μετά και τις φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2023, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Τριαντόπουλος, μίλησε για τις κινήσεις στήριξης των πληγέντων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο όραμα της επόμενης ημέρας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, έδωσε τα στοιχεία του παρόντος και του μέλλοντος της Μαγνησίας, καταγράφοντας τα έργα που υλοποιούνται αλλά και αυτά που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης μεταμορφώνοντας τον νομό και τις Βόρειες Σποράδες.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο