15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 05:12
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑντ. Λιάκος: Ανάγκη συμφωνίας σε πολιτικό πρόγραμμα και πρόσωπο ευρείας αποδοχής για...

Αντ. Λιάκος: Ανάγκη συμφωνίας σε πολιτικό πρόγραμμα και πρόσωπο ευρείας αποδοχής για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

Την ανάγκη ευρύτερης ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς, μέσα από τη συμφωνία σε βασικά σημεία ενός πολιτικού προγράμματος για μεγάλα και κεφαλαιώδη ζητήματα και με στόχο την υπέρβαση των εσωκομματικών αντιθέσεων επισημαίνει ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας και στην εκπομπή «Πολιτικό Ημερολόγιο», με αφορμή το άρθρο παρέμβαση για την κεντροαριστερά που συνυπογράφει με τους καθηγητές Ξ. Κοντιάδη, Ν. Μαραντζίδη και  Γ. Σωτηρέλη, ο κ. Λιάκος τόνισε ότι υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις μέσα στα κόμματα, αλλά και άνθρωποι που έχουν αποστασιοποιηθεί, που μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανασύνθεσης. Η συζήτηση αυτή, όπως είπε, αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά αλλά και ανένταχτες δυνάμεις.

Υπάρχει η ανάγκη το ποτάμι να κυλήσει, να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα υπερβαίνουν τις εσωτερικές αντιθέσεις στα κόμματα και τις μωροφιλοδοξίες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και να διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού, ο κ. Λιάκος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πρόσωπα ευρείας υποδοχής στον χώρο, σημειώνοντας πως δεν είναι ανάγκη να είναι αρχηγός κόμματος.

Θα είμασταν ευτυχείς, τόνισε ο ομότιμος καθηγητής, εάν σε κάθε πόλη έβγαιναν μπροστά και, στη βάση αυτής της πρότασης, συγκροτούσαν ομάδες πρωτοβουλίας σε αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά σε ανάλογη προσπάθεια που είχε γίνει, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, στη Λάρισα, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα από τα θετικά ανάλογα παραδείγματα.  

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο