22 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 23:11
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη δομή προσφύγων Κουτσοχερίου – Ζήτησαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης...

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη δομή προσφύγων Κουτσοχερίου – Ζήτησαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης φιλοξενούμενων και έγκαιρη διαδικασία ασύλου

Στη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο βρέθηκαν στελέχη του ΚΚΕ, με  αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη δομή φιλοξενούνται «305 πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν, ξεριζωμένες οικογένειες από τον πόλεμο και την φτώχεια. Εκεί, στα ίδια κοντέινερ, ζουν και 61 έλληνες πλημμυροπαθείς της περιοχής, ξεριζωμένοι από τον ‘Ντάνιελ’. Πρόσφυγες και έλληνες στοιβαγμένοι σε μερικά τετραγωνικά μέτρα προσδοκώντας  μια ηλιαχτίδα να φανεί. Για 60 φιλοξενούμενους η ελπίδα αναθάρρησε, με δικά τους έξοδα ναύλωσαν λεωφορείο και πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν τα χαρτιά του ασύλου έπειτα από μήνες προσμονής.»

Στη δομή βρέθηκαν οι Τάσος Τσιαπλές, Γιάννης Σκόκας, Πέτρος Κρίκης και Γιώργος Παπαδούλης, οι οποίοι συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον διοικητή της δομής Απόστολο Παπαπαρίση και μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες. Περιηγήθηκαν στους χώρους της δομής και συνομίλησαν με εργαζόμενους από προγράμματα απασχόλησης γυναικών και παιδιών αλλά και από προγράμματα που λήγουν, όπως της ενισχυτικής διδασκαλίας και των υπολογιστών καθώς και με διασώστες της δομής, οι οποίοι, ωστόσο, θα βρίσκονται στη δομή μέχρι το τέλος Ιουνίου, αφού λήγουν οι συμβάσεις τους.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο