27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:21
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑπεργιακή συγκέντρωση για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Απεργιακή συγκέντρωση για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας για να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, από την μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που κινούνταν στην ίδια γραμμή.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι “το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής» . Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.
Οι ευθύνες βαραίνουν και αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν αφήσει τα πάντα στο έλεος τους. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας και αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Για αυτό τον λόγο βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, τις οποίες καλείται να πληρώσει για ακόμη μία φορά ο λαός, αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς”.
Ακόμη τονίζεται ότι “εδώ και καιρό μετά από καταγγελίες εκατοντάδων εργαζομένων της περιοχής που μετακινούνται καθημερινά με το τραίνο για την δουλειά τους είχε αναδείξει τις άσχημες συνθήκες με τις οποίες λειτουργεί ο σιδηρόδρομος. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τις πολύωρες καθυστερήσεις, άθλιες συνθήκες μετακίνησης, με απαρχαιωμένους συρμούς, με υπεράριθμους επιβάτες μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο. Ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δεκάδες ατυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές και μετράμε πάνω από 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες”.

Τέλος, το ΕΚΝΛ απαιτεί:
Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.
Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.
Άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση , το ETCS κα.
Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Αντικατάσταση όλων των συρμών μεγάλης παλαιότητας με νέους σύγχρονους κι ασφαλείς.
Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο