26.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 13:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑπομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας στην περιοχή της...

Απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας στην περιοχή της Γιάννουλης

Προτάσεις για μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Γιάννουλης κατέθεσε η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας στο περιφερειακό συμβούλιο. Μιλώντας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας), ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Πολεοδόμησης στον οικισμό της Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων, ανέφερε πως “μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά θα καταθέσουμε ορισμένες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, θεωρεί αναγκαία την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης ρεύματος από την συγκεκριμένη έκταση που προβλέπει η μελέτη, όσο και από τον διπλανό οικισμό εργατικών κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη».

Να σκεπαστεί η αποστραγγιστική τάφρος που διαπερνά την συγκεκριμένη έκταση, γιατί έχει γίνει εστία μόλυνσης.

Εφόσον προβλέπεται πολεοδόμηση της έκτασης, ανάμεσα στους δυο οικισμούς των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης, θα πρέπει να μελετηθεί καλύτερα το θέμα της οδικής σύνδεσης, γιατί θα υπάρχει προοπτικά μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση και να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή της παρακαμπτήριας Ε.Ο Λάρισας-Κοζάνης, από την οικισμό της Γιάννουλης.

Τέλος θεωρούμε αναγκαίο στους κοινόχρηστους χώρους αυτής της έκτασης που αναφέρεται η μελέτη, να κατασκευαστεί πολιτιστικό κέντρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες γενικότερα των κατοίκων της περιοχής (Εργατικές Κατοικίες, νέος οικισμός, Γιάννουλη) και γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοιχτό για την άθληση της νεολαίας της περιοχής”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο